Even voorstellen

Hoi! Wij zijn JOTA-JONG, een netwerk van jongeren tussen de 10-18 jaar. We komen samen in JOTA om te chillen en elkaar te ontmoeten voor leuke activiteiten. En wist je dat je bij JOTA ook na school welkom bent om huiswerk te maken, je laptop of tablet te gebruiken, een tosti te eten of gewoon voor een leuk gesprek?

Jouw mening vinden wij belangrijk. Dus heb je een idee voor een activiteit, die wij zeker voor jou en je vrienden moeten organiseren, aarzel dan niet om onze jongerenwerker aan te spreken, want bij JOTA-JONG kan en mag (bijna) alles!

Huh Wadde, JOTA?

JOTA is een aparte naam die je niet vaak hoort. JOTA komt namelijk van het woordje yod, de kleinste letter van het Hebreeuwse alfabet, en staat voor een 'klein begin'. Als je goed naar de yod kijkt, zie je dat het begint als een klein, bijna onzichtbaar puntje dat zich steeds verder verdikt en verbreedt. Zo is het ook met JOTA. JOTA is klein begonnen, als een mini-community van mensen die willen bouwen aan een gemeenschapshuis voor ontmoeting en inspiratie.

Ontmoeting, Fun & Inspiratie

In West Zeeuws-Vlaanderen zijn er door de vergrijzing nauwelijks nog plaatsen waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Dat moet veranderen, vinden wij! Daarom zijn we JOTA-JONG begonnen. Dat is een veilige plaats waar je andere jongeren kunt ontmoeten tijdens onze activiteiten. Ontmoeting, Fun en Inspiratie: dat is waar JOTA-JONG voor staat. Er voor elkaar zijn, samen lachen en af en toe ook even aandacht voor wat echt belangrijk is in het leven.

Kernwaarden

JOTA-JONG is ontstaan vanuit het visioen waarmee JOTA begonnen is: "jij zult liefde hebben tot je naaste, die een mens is zoals jij". Daarom vinden wij de volgende kernwaarden belangrijk:

  • JOTA-JONG is gedreven en gepassioneerd. Samen met jongeren willen wij JOTA-JONG uitbouwen tot een eigentijds jongerenplatform.
  • JOTA-JONG is eigenzinnig. Samen met jongeren bedenken wij gedurfde, creatieve en verassende activiteiten.
  • Wij geloven in relaties. Daarom werken we aan een platform waar echte ontmoeting kan plaatsvinden. Want een leven vanuit verbinding met elkaar, maakt alles zoveel mooier.
  • Wij zijn gastvrij. Dat betekent dat jij welkom bent, met jouw unieke levensverhaal en vragen.

 

 

JOTA-JONG Nieuws:

Twitter:

INSTAGRAM: