JOTA-journaal 2019-11

13010879_151961448533111_8717787316843429562_n.jpg
jota.jpg

De Week van Samen

Jota week van samen 2019.jpg

Het programma van de Week van Samen is één grote uitnodiging om mee te doen, om niet te blijven zitten waar je zit, maar om op te staan, in beweging te komen, mensen te ontmoeten, met hen in gesprek te gaan en nieuwe dingen te beleven. Tijdens de Week van Samen willen we het Ubuntu gevoel delen met mensen in West Zeeuws-Vlaanderen. Het Zuid Afrikaanse woord “Ubuntu” staat voor “Ik ben omdat wij zijn”. Er is een programma in JOTA en er is een programma buiten JOTA. Daarvoor gaan we met een golfkarretje naar verschillende kernen in West Zeeuws-Vlaanderen om samen met organisaties, kunstenaars en andere mensen ter plaatse, nieuwe ontmoetingen te organiseren. Het programma wordt binnenkort via verschillende media, waaronder onze website gepubliceerd. Niettemin lichten we alvast een aantal evenementen eruit, waarvoor u zich tijdig moet opgeven:

De activiteiten in JOTA

Symposium over eenzaamheid

Mensen die last hebben van eenzaamheid ervaren een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Jeanine Sinke, expert eenzaamheid, van het Aandachtshuis in Middelburg komt op vrijdag 27 september om 13:30 een inleiding houden en gaat met de deelnemers op een interactieve manier aan het werk om meer inzicht te vergaren over dit onderwerp. Na afloop ontmoeting bij een hapje en een drankje. Graag opgeven voor 21 september

“Kom Erbij” - workshop handverzorging

Een gezellige workshop over handverzorging voor de groep “Kom erbij” en andere belangstellenden. Er is plaats voor 15 deelnemers. donderdag 3 oktober om 10:30 Kosten: € 5 p.p. incl. materialen en consumpties. Graag opgeven voor woensdag 2 oktober.

JOTA aan Tafel

13000102_153765291686060_1586135479960819465_n.jpg

Op donderdag 3 oktober om 18:00 kunt u samen met andere gasten komen eten. Dat is gezond en gezellig. Er wordt gekookt met de seizoenen en zoveel mogelijk met biologische en fair trade producten. Voor € 7,50 bent u gast aan tafel bij dit 3-gangen menu

Voorgerecht: Pompoensoep

Hoofdgerecht: Falafel koekjes van kikkererwten met gebakken groeten en rijst met tzatziki

Nagerecht: Appel uit de oven

Graag opgeven voor woensdag 2 oktober 12:00

JOTA-POP UP

IMG_5576.JPG

Inwoners van diverse kernen in de gemeente Sluis worden uitgenodigd om een kopje koffie of thee te komen drinken op ons kleine, gezellige, maar tijdelijke terras. Een plaats waar je welkom bent en kunt delen wat jou beweegt. Het golfkarretje met een opvallende banner van JOTA, staat steeds op een andere plaats waar, samen met mensen uit die kern iets bijzonders wordt gecreëerd. Iets waar u aan mee kunt doen of over in gesprek kunt raken. Er zijn activiteiten in Oostburg, Waterlandkerkje, Breskens, IJzendijke, Schoondijke en Aardenburg. Hieronder worden alleen de activiteiten opgenomen waarvoor u zich moet aanmelden.

Film “Joantje” in het Ledeltheater

joantje.jpg

“Joantje” is een film waar veel mensen uit Zeeuws-Vlaanderen in mee hebben gespeeld. Een film vol herinneringen! Kom met ons mee genieten op donderdag 26 september om 16:00 in het Ledeltheater in Oostburg. Kosten: € 5 p.p. Graag reserveren bij Ledeltheater.

High-Tea i.s.m Zorgboerderij “Juutsom”

Op 28 september staat JOTA- pop up in Waterlandkerkje. Graag nodigen wij alle inwoners uit voor een High-Tea, voorbereid door kinderen van Zorgboerderij Juutsom. Zaterdag 28 september om 11:00 in het Dorpshuis in Waterlandkerkje Graag opgeven voor 25 september.

Het Danspaleis

danspaleis.jpg

Het Danspaleis is een ouderwets gezellig dansfeest voor ouderen en iedereen die van swingen houdt. De Platendraaier trekt oude krakers uit de koffer van de sterren van weleer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day. Van meezinger tot tranentrekker, van merengue tot Engelse wals en van polonaise tot rock‘n-roll: met Het Danspaleis is het altijd bal. Kom mee swingen maandag 30 september om 15:00 in de Hooge Platen te Breskens. Kosten: € 7,50 p.p. incl. consumpties Graag opgeven voor 28 september.

Bustocht door West Zeeuws-Vlaanderen

charlotte's+pompoenen.jpg

Kom op 4 oktober genieten van een bustocht door West ZeeuwsVlaanderen. Om 12.00 starten wij met een lunch in JOTA, daarna vertrekken wij vanaf het Raadhuisplein met de bus (die rolstoel toegankelijk is) Na een mooie tocht stoppen wij bij Charlottes pompoenen in IJzendijke voor een rondleiding met aansluitend koffie en wat lekkers. Rond 16:30 keren wij terug naar JOTA. Vrijdag 4 oktober om 12:00, starten met lunch in JOTA. Kosten: € 7,50 p.p incl. lunch, rondrit alsook rondleiding met koffie en wat lekkers. Graag opgeven voor 28 september

De Lekkerste Tafel van West Zeeuws-Vlaanderen

De Week van Samen wordt besloten met de Lekkerste Tafel van West Zeeuws-Vlaanderen. Die staat dan op het Raadhuisplein in Oostburg. We nodigen u uit om uw lekkerste gerecht te koken voor 8 personen en dat mee te nemen. U krijgt hiervoor een onkostenvergoeding. Doet u mee? Opgave en spelregels via de website van JOTA. Wilt u alleen maar mee eten, ook goed. Kom samen eten, gerechten en verhalen delen en genieten van de muzikale inbreng van Tijl Damen. zaterdag 5 oktober om 13:00. Raadhuisplein, Oostburg. Opgave uiterlijk 1 oktober.

Opgeven

Wilt uw meedoen aan een activiteit? Geef uzelf dan op aan de buffet in JOTA of via www.jotaoostburg.nl. Daar vindt u een overzicht van alle activiteiten en kunt u zich aanmelden per activiteit.

Week van de alfabetisering

WVDA_logo_stack_RGB_493_375_s.png

Van 9 t/m 15 september is de week van de Alfabetisering. JOTA werkt hierin samen met de gemeente Sluis. Op donderdag 12 september om 14.00 uur is er een workshop “Zingend Nederlands leren”, o.l.v. Martha Roelofs. Kosten €2,- p.p. inclusief consumptie. Op vrijdag 13 september wordt er in JOTA een high tea klaargemaakt met mensen, die moeite hebben met lezen en schrijven. Kosten €5,- p.p. Voor beide activiteiten moeten deelnemers zich opgeven vóór 11 september.

Agenda:

22 augustus JOTA-aan tafel

2 september, 19.15u.mantelzorgbijeenkomst st.DementieVriendelijk Sluis

5 september, 18.00 u Jota-aan tafel

7 september Rommelmarkt en om 11.00u pannenkoekenfeest

28 augustus van 13.30- 16.00 u, breicafé

11 september 16.30 u, Taizéviering

Naailes op woensdag 13.15-15.15 uur voor allochtone vrouwen

Conversatielessen Nederlands op donderdag 13.00-15.00 uur.

Heeft u vragen voor het sociaal spreekuur telefoonnummer 06-53307203


Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door;

pkn.jpg
Logo-Fonds-Franciscus-002.jpg
sluis.jpg


JOTA-JOURNAAL 2019-10

13010879_151961448533111_8717787316843429562_n.jpg
jota.jpg

UBUNTU

1_CjXmNGkYwmC5d98Wn8IUTA.jpeg

Nelson Mandela is één van de inspiratiebronnen van JOTA. Daarom hangen er verschillende lijsten met zijn afbeelding en uitspraken aan de muur. Mandela besefte dat we slechts volledig mens kunnen zijn in relatie tot andere mensen. Het Afrikaans woord “Ubuntu” betekent: ”Ik ben omdat wij zijn”. In JOTA streven we dat ook na. Daarom is iedereen van harte welkom om er te zijn met al zijn mogelijkheden en beperkingen. Vanaf 27 september t/m 5 oktober houden we voor de tweede keer de Week van Samen. Daarbij willen we zoveel mogelijk mensen bereiken met de ervaring, dat we samen een gemeenschap vormen, elkaar nodig hebben en elkaar kunnen versterken. Deze keer wachten we niet tot de mensen naar JOTA komen om mee te doen met allerlei activiteiten, maar gaan we met een “pop up JOTA” naar de kernen van de gemeente Sluis. We creëren een plek van ontmoeting en inspiratie in al die kernen en koppelen dat aan activiteiten, die op dat tijdstip worden georganiseerd i.s.m. plaatselijke clubs, verenigingen en kunstenaars. Zo gaan we naar IJzendijke, Waterlandkerkje, Schoondijke, Breskens, Oostburg en Aardenburg en ook in JOTA zijn heel veel activiteiten, waaraan mensen en ook kinderen deel kunnen nemen. Reken maar dat dat een aantal onverwachte ontmoetingen zal opleveren. In de loop van de week is er een busreis door de streek, waaraan ook mensen in een rolstoel mee kunnen doen. Het hele project wordt afgesloten op 5 oktober met “de Lekkerste tafel van West Zeeuws-Vlaanderen”. Die staat dan op het Raadhuisplein in Oostburg. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Lionsclub West Zeeuws-Vlaanderen en Invest mobile in Knokke.

Themamiddag over “Eenzaamheid”

Op Vrijdag 27 september is er in het kader van de Week van Samen een themamiddag over Eenzaamheid. Deze middag hadden we eerder dit jaar willen houden, maar is verplaatst naar het najaar. Mensen, die in hun werk of privé te maken hebben met Eenzaamheid, zijn van harte welkom. Het is één van de grootste problemen van de huidige tijd en komt voor in alle lagen van de bevolking en onder alle leeftijdsgroepen. Mevr. Jeanine Sinke van het Aandachtshuis in Middelburg en expert op dit gebied, zal op interactieve wijze met de deelnemers aan het werk gaan. De middag begint om 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 u. Graag aanmelden bij JOTA (E:jota.oostburg@gmail.com of telefonisch tijdens openingstijden 0117- 301854)

Als ik hier zou wonen…….

vrijwilligersgezocht.jpg

Ze zijn er weer, de vakantiegasten die JOTA bezoeken en vervolgens zeggen: “Als ik hier zou wonen, zou dit een plek zijn, waar ik vrijwilligers werk zou willen doen. Wat een mooie inrichting, wat een prettige sfeer”. Leuk voor onze vrijwilligers om te horen. Goed voor onze lezers en voor andere mensen, in West Zeeuws-Vlaanderen, om te beseffen, dat zij kansen hebben, die anderen graag zouden willen hebben, nl om vrijwilliger te worden in JOTA. En JOTA is dringend op zoek naar nieuwe mensen, dus wat let u? We vragen om minimaal één dagdeel in de 14 dagen beschikbaar te zijn als gastvrouw- of gastheer. U werkt samen met een collega en biedt aan de bezoekers van JOTA een luisterend oor en/of een consumptie of versnapering. Op 22 augustus is er van 10.00-11.30 u. een introductiebijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers. Daar hoort u nog veel meer en kunt u terecht met vragen. Aanmelden aan het buffet of via mail: annemieke@jotaoostburg.nl

rabo club support.jpg

ClubSupport

Het duurt nog even, maar dan is uw stem geld waard. De Raboclubkascampagne gaat verder onder de naam ClubSupport en vindt nu plaats in het najaar. Leden van de Rabobank kunnen van 27 september tot en met 11 oktober 2019 in totaal 5 stemmen geven aan de clubs en verenigingen van hun voorkeur. Per vereniging mag u maximaal 2 stemmen geven. JOTA wil het geld graag gebruiken om een schuurtje te bouwen om de kleding, die bestemd is voor de Kledingbank Zeeland, tijdelijk op te kunnen slaan. Wilt u enkele stemmen aan JOTA geven voor dat schuurtje? Alvast bedankt!

Kledingbeurs in het najaar

kledingbank.png

Er worden voorbereidingen getroffen voor een nieuwe kledingbeurs in samenwerking met de Kledingbank Zeeland. De kledingbeurs zal weer gehouden worden in het Kerkcentrum in Oostburg, Kerkplein 2. De kledingbeurs is toegankelijk voor iedereen, maar we willen vooral mensen met een kleine beurs hierop attenderen, zodat zij kleding voor de winter kunnen aanschaffen voor heel kleine prijsjes. De Kledingbeurs wordt gehouden op 20 en 21 september. Nadere informatie volgt, maar noteer de datum alvast. Dat geldt ook voor het volgende onderwerp.

Quatremains op de piano in JOTA

Het wordt en drukke dag bij JOTA op 21 september. ’s Middags komt er namelijk een groep mensen om samen quatremains te spelen op de piano (twee mensen, dus 4 handen). Dat belooft een levendig gebeuren te worden. Het miniconcert duurt van 14.00- 16.00 uur en is vrij toegankelijk. U bent van harte welkom.

Bericht van de Stichting DementieVriendelijk Sluis Stichting

DementieVriendelijk Sluis is sinds kort voor het volledige aanbod te vinden bij JOTA, huis voor ontmoeting en inspiratie. We zijn erg blij met deze samenwerking ! En net zoals JOTA te vinden is in het hartje van Oostburg, hopen we het onderwerp dementie in die mate bespreekbaar te maken dat het te vinden is in het hart van onze samenleving, dat we als inwoners van de gemeente Sluis zorgen voor een samenleving waar mensen met dementie gewoon bij horen….….de wereld is van iedereen ! Het motto van JOTA luidt als volgt: ‘…..waar je welkom bent en kunt delen wat je beweegt’. Onze wekelijkse ontmoetingsmomenten sluiten daar volledig bij aan. Elke woensdag en vrijdag is er tussen 10 u en 12 u een vrijwilliger aanwezig met professionele ervaring op het gebied van omgaan met mensen met dementie en met mantelzorgers. Deze ontmoetingsmomenten zijn een uitnodiging voor wie even tot rust wil komen, alleen of in gezelschap. U kunt boeken, tijdschriften en activiteitenmateriaal met betrekking tot dementie bij ons lenen, maar u kunt ook ter plekke gebruik maken van een spelletje of een boek.

Wij staan voor respect, vriendelijkheid, kwaliteit en verbondenheid.

Agenda:

In verband met de streekproductenmarkt op het Raadhuisplein is JOTA op 5 en 12 augustus vanaf 11.00 uur extra geopend.

8 en 22 augustus JOTA-aan tafel

10 augustus 11.00 pannenkoekenfeest

14 en 28 augustus van 13.30- 16.00 u, breicafé

14 augustus 16.30 u, Taizéviering

Tijdens de schoolvakantie zijn er geen naailessen en conversatielessen.

Heeft u vragen voor het sociaal spreekuur telefoonnummer 06-53307203

Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door;

pkn.jpg
sluis.jpg
Logo-Fonds-Franciscus-002.jpg

JOTA-JOURNAAL 2019-9

JOTA-jong in een nieuwe fase

v.l.n.r. Anneke van der Velde (leergemeenschap pionieren),Gerdien de Graaf en Johan de Feijter ( PG “de Verbinding"), Annemieke Dingemans(coördinator JOTA), Roeli Donker (jongerenwerker JOTA), Mark van den Eijkel (bestuur JOTA)

v.l.n.r. Anneke van der Velde (leergemeenschap pionieren),Gerdien de Graaf en Johan de Feijter ( PG “de Verbinding"), Annemieke Dingemans(coördinator JOTA), Roeli Donker (jongerenwerker JOTA), Mark van den Eijkel (bestuur JOTA)

Afgelopen zaterdag werd na een periode van drie jaar, een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend voor JOTA-jong. Aanwezig waren leden van de kerkenraad van de Protestantse gemeente “de Verbinding” te Schoondijke, Breskens, Groede, Waterlandkerkje, begeleider leergemeenschap pionieren van de Protestantse Kerk, onze jongerenwerker, onze coördinator en twee leden van het bestuur van JOTA. Een belangrijk moment, want hierdoor is de toekomst van JOTAjong voor de komende drie jaar verzekerd. JOTA-jong blijft deel uitmaken van de landelijke leergemeenschap pionieren, krijgt begeleiding voor zover gewenst en er zijn financiën beschikbaar voor het werk. Alleen als een kerkelijke gemeente zich verbindt aan het project kan de pioniersplek bestaan. Het doel van JOTA-jong is het contact leggen met rand- en buitenkerkelijke jongeren en hen programma’s aanbieden, waar iets van zingeving in doorklinkt en dat tegelijkertijd speels en uitdagend is, zodat de jongeren blijven komen. Voor de kinderen van de basisschool is er elke eerste en derde vrijdagmiddag in de maand een JOTA-jongmiddag. Voor de jongeren van ’t Zwincollege is er contact op projectbasis in samenwerking met de afdeling levensbeschouwing.

JOTA is DementieVriendelijk

20190625_120347.jpg

Nu de Stichting DementieVriendelijk Sluis, twee keer per week een ontmoetingsmoment houdt in JOTA, ligt het voor de hand, dat de vrijwilligers zich verdiepen in deze ziekte en haar verschijningsvormen. Het is vooral belangrijk om te leren hoe je mensen met dementie kunt helpen, zich op hun gemak te voelen in JOTA. Er was daarom veel belangstelling van de vrijwilligers voor de training “GOED omgaan met dementie”, die goede handvatten geeft op dit gebied. Het merendeel van de vrijwilligers heeft de training intussen gevolgd en in het najaar wordt deze nog eens herhaald voor de vrijwilligers, die nu niet in de gelegenheid waren om mee te doen. Na afloop kregen alle deelnemers een certificaat. Dus mensen, die te maken hebben met dementie in hun omgeving zijn van harte welkom in JOTA met degene voor wie zij mantelzorger zijn, voor een praatje en een kopje koffie of iets anders. We doen ons best om u open en gastvrij te ontvangen,net als we doen met andere gasten.

Goed verzorgd!

wielren.jpg

“Awel, zijn wulder nog nooit zo goe verzurgd hè. In België kenne me da nie, gratis water” Dat is wel een leuke uitspraak als je met een blad vol glazen en een fles koud kraanwater op het terras komt bij een groep Belgische wielrenners. Overigens hebben heel veel gasten waardering voor het glaasje water, waarmee de gasten van JOTA worden verwelkomd. Gewoon, een klein teken van gastvrijheid, dat weinig kost.

De vakantie staat voor de deur!

vakantie.jpg

Voor veel mensen breekt een tijd van ontspanning aan. Zomers weer, veel verenigingsleven en sportactiviteiten liggen even stil. Wat meer tijd, om erop uit te gaan of aandacht te besteden aan mensen, die daar behoefte aan hebben. In JOTA staat de deur open, voor al wie verlegen zit om een praatje of een vriendelijk woord. We zijn vanaf 15 juli extra open op maandag, vanaf 11.00 uur i.v.m. de streekproductenmarkt, die op het Raadhuisplein gehouden wordt. En verder van woensdag t/m zaterdag van 10.00-16.00 uur. Ook het breicafé, JOTA-aan tafel, de Taizévieringen, het uitdelen van voedselpakketten van de Voedselbank gaan gewoon door (zie agenda). De naailessen, taallessen en JOTA-jong stoppen gedurende de zomervakantie. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om in de vakantieperiode zes dagen open te zijn. Daar hebben we onvoldoende vrijwilligers voor. De volgende oproep zal u dan ook niet verbazen.

Vrijwilliger worden in JOTA?

JOTA is een plaats waar je welkom bent en kunt delen wat jou beweegt! Elk mens mag er zijn, met zijn mogelijkheden en beperkingen!

vrijwilligersgezocht.jpg

Word jij deel van ons enthousiaste groep vrijwilligers?

Kom naar de introductie! op

Donderdag 22 Aug 10.00 –11.30

in JOTA Raadhuisplein 4 Oostburg

Aanmelden aan het buffet of via mail: annemieke@jotaoostburg.nl

agenda juli journaal.jpg
sponsore.jpg

JOTA-JOURNAAL 2019-8

Onze coördinator stelt zich voor

Ik ben Annemieke Dingemans, getrouwd met Robert. Samen zijn wij de trotse ouders van twee prachtige dochters. Ik ben opgegroeid in Zuid- Afrika en sinds 2011 mag ik Nederland “thuis” noemen. Vanaf 1 juni ben ik de nieuwe coördinator van JOTA.

Tijdens mijn Theologische studie hield ik mij bezig met jongerenwerk en met missionair werk in Mozambique. In die tijd heb ik een liefde en passie gevonden voor mensen van verschillende geloven, culturen en afkomst. Na de geboorte van onze dochters ben ik een tijd uit de theologie gestapt om mij meer te focussen op ons gezin en was ik werkzaam als tandartsassistente bij een praktijk op ons dorp. Iets wat ik met veel plezier deed maar ik merkte dat er iets ontbreekt. Iets wat ik bij JOTA weer heb gevonden. Een passie voor mensen, voor ontmoeting en een gevoel van samen zijn.

De komende tijd ga ik kennis maken met alle vormen van JOTA en zal ik een rondje maken langs alle activiteiten. Ik hoop om op korte termijn het thema “zingeving en inspiratie” te gaan uitbouwen, en ik neem de verantwoordelijkheid voor het werven en begeleiden van vrijwilligers alsook contacten leggen met externe partijen. Daarnaast zal ik de website bijhouden en activiteiten van JOTA op facebook plaatsen.

Ik zie er naar uit om op korte termijn persoonlijk kennis te maken met alle vrijwilligers en kijk uit naar een prettige samenwerking.

Themamiddag “Op weg naar Samen” wordt uitgesteld tot 27 september.

Aanstaande zaterdag 8 juni gaat de themamiddag niet door. Door allerlei omstandigheden waren er te weinig aanmeldingen. Reden om de middag uit te stellen tot het najaar. Het wordt nu vrijdag 27 september, aanvang 14.00 uur.

Jaarverslag van JOTA 2018 is uit

Annemieke Dingemans

Annemieke Dingemans

JOTA heeft een bijzonder goed jaar achter de rug. De trouwe lezers van het JOTA-journaal weten natuurlijk welke ontwikkelingen er gaande zijn, maar voor nieuwe lezers is hier een overzicht van de belangrijkste zaken :

• Het Alzheimercafé, dat 4 keer per jaar in JOTA wordt georganiseerd, trekt steeds meer bezoekers.

Week van samen 2018. Samen muziek maken met een krant.

Week van samen 2018. Samen muziek maken met een krant.

• Een groepje vrouwen start “Kom erbij”, een initiatief waar mensen samen leuke dingen kunnen doen en al doende met elkaar in gesprek komen.

• De stichting DementieVriendelijk Sluis overweegt om haar activiteiten vanuit JOTA te laten plaatsvinden.

• De bezoekersaantallen zijn weer gestegen t.o.v 2017.

• JOTA-jong wordt steeds meer een begrip voor de kinderen in de basisschoolleeftijd.

• In het najaar wordt, samen met de Kledingbank Zeeland, een pop- up kledingbeurs georganiseerd. Dat is een groot succes, reden om daar in 2019 mee verder te gaan.

• De Week van Samen is een ander project in het najaar. Gedurende een week worden allerlei activiteiten georganiseerd om mensen samen te brengen en tot ontmoetingen te komen. Niet alle activiteiten hebben het gewenste resultaat, maar toch wordt besloten om ook in 2019 weer een Week van Samen te houden.

• Het bestuur maakt plannen voor het aanstellen van een parttime coördinator, omdat het werk te veel wordt voor de vrijwilligers en zoals u reeds heeft kunnen lezen, is dat plan nu al gerealiseerd. Als u het hele jaarverslag digitaal wilt ontvangen, stuur ik het u graag toe, als u dat laat weten via jota.oostburg@gmail.com.

Samen bij JOTA-jong

Het thema “SAMEN bouwen” m.b.v. lege verpakkingen leverde prachtige resultaten op. Leuk om te zien, dat de jongste groep vooral bij elkaar, maar toch elk aan een eigen stukje aan het bouwen was, terwijl de oudste groep ideeën uitwisselde en de kinderen elkaar hielpen om hun plannen te realiseren. En dank zij het mooie weer konden we lekker buiten werken.

jota jong1.jpg

Op vrijdag 7 juni wordt het “Samen werken in de keuken”. Dat moet een aantal lekkere, gezonde hapjes opleveren, die gedeeld worden met elkaar en met ouders en verzorgers.

jota jong2.jpg

De laatste vrijdag van het seizoen is 21 juni. Evenals vorig jaar gaan we dan SAMEN spelen met water, tenminste als het weer het toelaat.

JOTA-reparatie, 29 juni

jota-reparatie.png

Elke laatste zaterdag van de maand zitten de vrijwilligers van JOTA-reparatie klaar om u te helpen met uw kapotte spullen. Daarmee voorkomen ze, dat die dingen voortijdig in de afvalstroom terecht komen en bespaart u op aanschafkosten. Er zijn al heel wat dingen gerepareerd, zoals stofzuigers, lampen, strijkijzers, fietsen en een boormachine. Verder is geadviseerd over tablets en laptops. Er zijn ook enkele dames, die helpen met kledingreparaties. Op 29 juni zit het team van 10.00-12.00 uur weer voor u klaar.

csm_Bakken.nl_Q2_Batch1_Pannenkoeken_Origineel_3b4e9665a9.jpg

Het is dan rommelmarkt in Oostburg en dus bakken we pannenkoeken bij JOTA.