JOURNAAL-16

 

Beste lezers

Een goede keus

De gasten bij JOTA-aan tafel reageerden afgelopen week verrukt bij het zien van dit aantrekkelijke voorgerecht. En dat was nog maar het begin van een geslaagde maaltijd met gezellige gesprekken en een onverwachte hernieuwde kennismaking tussen mensen, die elkaar uit het oog verloren waren. De kookgroep heeft ook weer beraadslaagd over hoe de gasten aan tafel te verrassen, de komende donderdagen. Er staat onder andere een Zeeuws menu op de planning en een aantal lekkere herfstschotels. Als het water u nu ook in de mond loopt, vraag ik u vriendelijk om ten laatste op woensdag een plaats te bespreken voor de volgende dag. De maaltijd begint om 18.00 uur en kost u €7,50 voor een driegangen menu.

JOTA-beheer keert rente uit

Dezer dagen hebben de mensen, die één of meer obligaties hebben bij JOTA-beheer, bericht gekregen over de rente die zij ontvangen op hun inleg. JOTA-beheer is de stichting, die eigenaar is van het gebouw op Raadhuisplein 4 en de bovenwoningen verhuurt aan particulieren en de benedenverdieping aan JOTA. Het rentepercentage op de obligaties is nog steeds 3%. Dat is meer dan u ontvangt op u spaargeld bij willekeurig welke bank. JOTA- beheer is nog op zoek naar mensen, die ook willen investeren in obligaties en dat kan al met bedragen vanaf € 50,-. Voor het eind van het jaar moet namelijk nog een kortlopend bouwkrediet worden afgelost. Mocht u interesse hebben, neem dan contact op met de penningmeester van de stichting beheer, Henk Verhage, via hverha@zeelandnet.nl. Hij vertelt u met plezier over de mogelijkheden.

Lekker bezig

“Jullie zijn lekker bezig, het gaat goed met JOTA, hè”, horen we geregeld. Er zijn inderdaad veel activiteiten en de berichten, die regelmatig in de Eenhoornkrant verschijnen, dragen er toe bij, dat steeds meer mensen weten wat er allemaal gebeurt in JOTA. Niet alles is succesvol, maar dat kan natuurlijk ook niet. De burendag was bijvoorbeeld een groot succes voor wat betreft het pannenkoeken bakken en uitdelen, maar de kinder- en jongerenactiviteiten ’s middags, kregen veel minder belangstelling.

Intussen is JOTA-JONG begonnen met een programma op zaterdagavond. Op de 2e en 4e zaterdag van de maand zijn jongeren welkom voor JOTA-Chill out. Het moet nog wat meer bekend worden onder de jongeren, want die zijn nog niet gewend dat er iets voor hun te doen is op zaterdagavond in het centrum van Oostburg.

Thema-avond: Geweld in de Bijbel, 12 oktober

Op 12 oktober is de 2e avond over geweld in de Bijbel. We gaan weer op zoek naar wat de betekenis is en wat de positie van God is in dat geweld. Schroom niet om te komen, ook als het voor u de eerste keer is, want er staan nieuwe verhalen in de schijnwerpers.

Aanvang: 19.30 uur.
Plaats: JOTA, inleider: Derk Blom

Voor de agenda:

12 oktober: 16.30 uur: Taizé viering in de Stilteruimte van JOTA
12 oktober: 19.30 uur thema-avond “geweld in de Bijbel”
18 oktober: Breicafé van 13.00-16.00 uur
21 oktober: 20.00 uur JOTA- chill out met disco, hapjes en drankjes 29 oktober: 10.00-12.00 u JOTA- reparatie

Conversatielessen Nederlands: elke donderdag 13.00-15.00 uur JOTA- aan tafel: elke donderdag 18.00 uur. Vooraf aanmelden

Wordt vervolgd!
Wilt u een gratis digitaal abonnement op deze nieuwsbrief, meldt u dat dan bij: jota.oostburg@gmail.com