JOURNAAL-18

 

 

Beste lezers

Aanstaande woensdag 9 november is de bijeenkomst van JOTA- netwerk. Het bestuur van JOTA wil graag luisteren naar de mensen met en voor wie het werk gedaan wordt. En we willen met elkaar ideeën ontwikkelen waarmee we de schijnwerpers kunnen richten op de dag van de mensenrechten (10 december) en de dag van de aarde (22 april). Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld. Graag nog even aanmelden via het emailadres in het briefhoofd. De avond begint om 19.30 uur.

JOTA-beheer

Van de penningmeester van JOTA-beheer kregen we het goede nieuws, dat er n.a.v. het bericht in het vorige JOTA-journaal verschillende vragen waren over de mogelijkheid om obligaties te kopen tegen een rentevergoeding van 3%. En sommige mensen besloten onmiddellijk tot aankoop. Daarnaast maakte de diaconie van Breskens een gift over van een paar duizend euro. Fantastisch toch! Allen tot hier toe, hartelijk dank!

JOTA-aan tafel

Nu het ’s avonds weer vroeg donker is, zullen veel mensen het ontzien om dan nog over straat te moeten. Niettemin is het natuurlijk wel gezellig om samen te eten in plaats van alleen. Als u mee wilt doen met JOTA aan tafel en gebruik

wilt maken van vervoer per auto, laat dat dan even weten als u zich opgeeft.

De Open Kring bij JOTA-aan tafel

Sommige mensen vragen zichzelf en ons wel eens of JOTA geen concurrent is van de Open Kring. De Open Kring is een ontmoetingsplek in het Kerkcentrum in Oostburg op woensdagmorgen van 9.00- 11.30 uur. Behalve verhalen delen worden er activiteiten georganiseerd met als doel meer samenhang en gemeenschapsvorming in de samenleving in West Zeeuws-Vlaanderen en tegengaan van eenzaamheid en uitsluiting. Dat verschilt niet zoveel van wat JOTA beoogt. Het aanbod van JOTA is breder en de openingstijden uitgebreider, maar dat betekent vooral dat er voor de mensen iets te kiezen valt. Mensen kunnen bijvoorbeeld op woensdagmorgen naar de Open Kring gaan en op donderdagavond deelnemen aan de maaltijd in JOTA. De coördinatoren van de Open Kring zien het voordeel van beide mogelijkheden in elk geval wel zitten, want op 24 november komen de deelnemers aan de Open Kring samen in JOTA eten. Geen concurrentie dus, maar samenwerking ten dienste van mensen.
We maken er evenals de vorige keer een feest van, om precies te zijn een pannenkoekenfeest. Daarvoor hebben we ook de molenaar van de molen in IJzendijke, beeldend kunstenaar Ton Koops, uitgenodigd. Hij heeft ons aangeboden om pannenkoeken te komen bakken van speltmeel, dat hij maalt in de “Witte Juffer”. Het verschil zul je wel proeven, zegt hij. En dat betekent dat we ook mensen kunnen verwelkomen met een glutenallergie. Als u dit festijn niet wilt missen, moet zich tijdig aanmelden. Voor € 7,50 serveren wij u ook nog een voor- en een nagerecht om het menu compleet te maken.

Wordt vervolgd