JOURNAAL-19

Beste lezers

Mamacafé op 2 december

Op de tweede vrijdag van de maand is er een Mamacafé in JOTA. Moeders met kleine kinderen komen van 10.00-12.00 uur naar JOTA. De kleintjes kunnen spelen met het speelgoed in de kast, terwijl de moeders onderling ervaringen en tips uitwisselen. Als u mensen kent, die babys en peuters hebben, wilt u dit idee dan eens aan hen doorgeven?

Naailes voor allochtone vrouwen

Er zijn nog zoveel mogelijkheden voor JOTA om bij te dragen aan een betere, mooiere samenleving in West Zeeuws-Vlaanderen. Dat bleek maar weer eens tijdens JOTA-netwerk, op 9 november. Er waren verschillende mensen aanwezig, die hun ideeën en verwachtingen kwamen delen. Gaandeweg zullen we zien welke realiseerbaar zijn. Hierbij het eerste voorstel. Kent of bent u iemand die naailes kan geven aan allochtone vrouwen, die willen leren werken met een elektrische naaimachine? Het gaat niet alleen om de techniek, maar ook om de ontmoeting. Het kan niet genoeg benadrukt worden: alles wat er in JOTA gebeurt, heeft “ontmoeting” als grondslag. In dit verband is het een interculturele ontmoeting. Voor de praktische zaken zijn oplossingen voor handen, het gaat om de beschikbaarheid van een persoon. Graag contact opnemen via: jota.oosturg@gmail.com

Verrassingsdiner met Sinterklaas

Op 1 december serveren we in JOTA een Sinterklaasdiner. Het moet natuurlijk een verrassing blijven wat er op uw bord komt, maar zoals op het menu in het vitrinekastje staat: we googelen wat met letters en een mijter en maken voor u een heerlijke uitsmijter. Aanmelden tot en met 30 november. De maaltijd begint om 18.00 uur en kost € 7,50

Dag van de mensenrechten, 10 december

10 december is door de Verenigde naties uitgeroepen tot Internationale dag van de mensenrechten. Het past heel goed bij de doelstelling van JOTA om daar aandacht voor

te vragen in onze samenleving. Bij dit onderwerp denken de meesten van ons meteen aan Amnesty International, maar we kunnen ook dichtbij huis denken, nl aan de rechten van mensen met een beperking. Gunnen we hen een plaats en kunnen zij meedoen. Aan de plannen wordt nog gewerkt, maar er wordt die dag in elk geval samengewerkt met de Wereldwinkel en atelier de Schelp” in Oostburg. ’s Morgens en s middags is er een programma, waarin de linedancegroep van de Schelpoptreedt. De Wereldwinkel presenteert het aanbod van producten van Amnesty met onder andere een sortering kerstkaarten. In JOTA wordt een documentaire getoond en kunnen petities voor mensenrechten ondertekend worden. Zo vormen we samen een mensenrechtenstraatje op het Raadhuisplein. De plannen hiervoor werden overigens ook ontwikkeld tijdens JOTA-netwerk.

Kerstfeest in JOTA

Het lijkt misschien nog ver weg tot Kerstfeest, maar de Adventstijd, voorbereidingstijd voor dit feest, is begonnen. Na het succes van vorig jaar, heeft het bestuur besloten om ook dit jaar JOTA weer open te stellen met Kerstfeest. Op 2e kerstdag, 26 december, is iedereen welkom om samen kerstfeest te vieren. Behalve een gezellige middag is er evenals vorig jaar een gezamenlijk diner. De Lionsclub West Zeeuws-Vlaanderen heeft toegezegd dit evenement weer te willen sponsoren. Meer plannen in de volgende aflevering van het JOTA-journaal.

Wordt vervolgd!