Journaal 2016-1

Beste lezers,

JOTA Beheer

Het bestuur van JOTA wenst u een gezegend 2016. Gezegend, dat wil zeggen, dat je steeds meer de mens wordt, zoals door God bedoeld.

De “kerstboom” in JOTA, gemaakt van hergebruikt hout met het oog op de duurzaamheidsgedachte hing ook vol goede wensen. De bezoekers waren namelijk uitgenodigd om hun wensen op een ster te schrijven en die vervolgens in de kerstboom te hangen. Hier een bloemlezing van de wensen: Vrede, vrijheid en liefde voor alle mensen. Dat we het financieel beter zullen krijgen. Dat de hele wereld blijvend vrede zal kennen. Dat er voor kanker en andere akelige ziekten een oplossing wordt gevonden. Vrede en vrijheid voor vluchtelingen. Meer eenheid en verdraagzaamheid onder de mensen. Verschillende wensen hadden betrekking op de ontwikkeling van JOTA, zoals deze: Dat JOTA mag groeien om meer mensen een fijn saamhorigheidsgevoel te geven. Daar sluiten wij ons natuurlijk van harte bij aan.

Kerstfeest in JOTA

Op eerste kerstdag waren er 25 deelnemers aan het Kerstfeest. Er heerste een gezellige sfeer met aandacht voor elkaar, er werden spelletjes gespeeld en een kerstverhaal voorgelezen. Aan een feestelijk gedekte tafel genoten we tot slot met elkaar van een heerlijk kerstdiner.

Oud en nieuw

Met oudjaar werden er oliebollen en appelbeignets gebakken. Omdat veel andere horecagelegenheden dicht waren in deze dagen, was het gezellig druk in JOTA en werd er lekker verkocht. Op 3 januari hielden we een nieuwjaarsbijeenkomst voor alle mensen, die bij JOTA betrokken zijn: besturen van de beide stichtingen, klankbordgroep, gastvrouwen en –heren van JOTA-trefpunt, vrijwilligers van JOTA-aan tafel, JOTA-reparatie, het breicafé, het Mama-café, de taalles en de Voedselbank in JOTA.

Wist u dat er voor die gelegenheid 48 mensen waren uitgenodigd, die als bijen in een bijenkorf allemaal hun eigen plaats hebben in de organisatie? Inmiddels is dat aantal al weer uitgebreid, want er zijn deze week weer gesprekken gevoerd met nieuwe vrijwilligers.

JOTA Aan tafel

Samen eten

Nu het winter is en vroeg donker, merken we dat mensen aarzelen om deel te nemen aan de maaltijd op donderdag. Aangezien juist deze maanden vaak moeilijk zijn om door te komen voor ouderen en mensen, die alleen zijn, willen we aanbieden om in overleg, gasten op te halen en thuis te brengen. Laat dat u dus niet weerhouden om gezellig samen met anderen te komen eten in JOTA. Voor €7,50 krijgt u een driegangen menu. U kunt zich voor de maaltijd opgeven met een telefoontje naar 0117-308154 of via de email jota.oostburg@gmail.com, of door tijdens de openingstijden even binnen te lopen. Dat laatste geeft u gelegenheid om meteen te zien wat er op het menu staat, want dat hangt voor enkele weken vooruit in de vitrinekast in het halletje. JOTA is momenteel open op woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00-16.00 uur.

 

JOTA Trefpunt

JOTA Breicafé

Het breicafé verheugt zich in toenemende belangstelling. Vanaf januari wordt er twee keer per maand gebreid, nl op de 2e en 4e woensdag van de maand. Haken of borduren is ook mogelijk. Neem uw eigen werkje mee en kom gezellig met anderen handwerken. U bent deze maand welkom op 13 en 27 januari van 13.00-16.00 uur.

JOTA Reparatie

Op 30 januari van 10.00-12.00 uur zitten onze vrijwilligers weer klaar om u te helpen met uw kapotte spullen of uw laptop waarmee u een probleem heeft..

Wordt vervolgd!