Weekjournaal 2015-17

Beste lezers, kerkenraadsleden van onze gemeenten en andere belangstellenden,

Je moet soms op een ander wachten om jouw klus te kunnen aanvangen.

Daarom wordt er extra hard gewerkt in JOTA opdat volgende week de wanden en de vloeren geverfd kunnen worden met de verfspuit. Pas als dat klaar is, kan gewerkt worden aan de verwarming, afmonteren elektrische installatie en ventilatie. Het is ook handiger om eerst de verfspuiters langs te laten komen voor er getegeld wordt op wanden en vloeren. Kortom er staan verschillende mensen in de startblokken, maar eerst de wand- en plafondafwerking. Buiten verschiet het gebouw van kleur en het wordt mooooi! Ze (de schilders) zijn nu ongeveer halverwege. Soms komen er mensen, voor het eerst in JOTA binnen. Die roepen dan “wat een klus” en kijken naar wat er nog gedaan moet worden. Soms komen er mensen in JOTA, die een paar weken niet geweest zijn en verbaasd uitroepen ”wat is er hier weer veel gebeurd!”. Daartussen bewegen wij ons: er moet nog heel wat gedaan worden, maar als je ziet wat er al gedaan is... dan valt dat best wel mee.

Gefluister

Wie zijn oor te luisteren legt, hoort dat er al gefluisterd wordt over een datum voor de opening. Nee, het is nog te vroeg om dat hardop te zeggen. Voor zover nu bekend, zal het in twee fasen gaan. Voor de zomer zal JOTA open zijn, maar de officiële opening wordt pas na de zomer gehouden. Dan zijn de vrijwilligers ingewerkt en hebben we afgerekend met de kinderziekten.

Gastvrouwen en – heren gezocht

Regelmatig wordt gevraagd hoe vaak JOTA open zal zijn. Dat zal afhangen van het aantal vrijwilligers. Er zullen per dagdeel tenminste twee vrijwilligers nodig zijn. Eén die zorgt voor de natjes en droogjes en één die beschikbaar is voor een praatje. Er hebben zich al verschillende mensen gemeld, die gastvrouw of gastheer willen zijn, maar er zijn er beslist nog meer nodig. Mensen die achter de doelstelling van JOTA staan, die gastvrij zijn, een luisterend oor en een open hart hebben en met respect met allerlei mensen kunnen omgaan. Mensen die de handen uit de mouwen willen steken, want er moet ook afgewassen en schoongemaakt worden. Als u belangstelling heeft om mee te doen, maar eerst meer wilt weten, dan bent u welkom op de introductiemiddag, die gehouden wordt op 20 mei in de Protestantse kerk in Schoondijke, aanvang 13.30 uur. Ook de vrijwilligers, die zich al hebben aangemeld, worden daar verwacht.

Kookploeg

JOTA krijgt een goed geoutilleerde keuken om maaltijden te bereiden voor mensen die graag eens samen met anderen willen eten. We zijn op zoek naar vrijwilligers, die willen helpen koken, tafel dekken, gasten ontvangen enz. Het wordt een besloten eetgroep. De deelnemers aan de aanschuifmaaltijd moeten zich van te voren opgeven en betalen een democratische prijs. We willen wekelijks zo’n maaltijd aanbieden, maar dat hangt ook weer af van het aantal vrijwilligers dat mee wil werken. Gaat uw hart sneller kloppen bij dit idee, dan bent u ook welkom op 20 mei.