Weekjournaal 2015-28

Beste lezers, kerkenraadsleden van onze gemeenten en andere belangstellenden.

De eerste ervaringen

Eigenlijkis het wel bijzonder, dat deze panden niet allang een horecabestemming hebben gekregen. Juist nu met die warme dagen is het een genot om het plezier op het plein te zien, waar ouders, kinderen en huisdieren genieten van de fonteinen. Fotografen lopen af en aan om hun dierbaren te fotograferen, terwijl die zich steeds verder in de waterstralen begeven of poseren bij de voor Oostburg zo kenmerkende fietsen met bloemmanden. JOTA is nu twee dagen per week open, nl op woensdag en vrijdag van 10.00-16.00 uur. Op vrijdagmorgen wordt extra vroeg koffie gezet, want de mensen, die een pakket komen ophalen van de Voedselbank, vinden steeds een koffiebon in hun pakket. Daarmee kunnen zij een gratis kopje koffie krijgen in JOTA-trefpunt en een praatje maken. Dat creëert al meteen een leuke sfeer.

Voor langslopende toeristen is het nog wel even wennen: wat is JOTA? Wat kun je daar? Is het ook voor mij, zie je hen denken. En dan die entree, die nog niet af is. Mensen kijken zoekend rond, de folder, die voor het raam ligt wordt hardop gelezen.

We blijven aan de gang

Intussen wordt er nog steeds doorgewerkt. Waarschijnlijk is de entree in de loop van volgende weekklaar en ook geschikt voor rolstoelgebruikers. De voorpui is deze week afgemaakt. Daar zijn lichtbakken aangebracht met de programmabuttons van JOTA. Modern vormgegeven, vrolijk van kleur, uitnodigend.

Ook onder de luifel is de naam JOTA verschenen. Op een later tijdstip zal de elektriciteit nog worden aangesloten, zodat die bak ook inderdaad een lichtbak wordt.

Vrijwilliger worden in JOTA?

Bezoek de introductie-bijeenkomst op 22 juli om 14.00 uur, Raadhuisplein 4, Oostburg.

Vrijwilligers

De eerste vrijwilligers zijn aan de slag. Het bestuur doet zijn uiterste best om iedereen op de voor hem of haar beste plek in de organisatie in te zetten. Als gevolg daarvan werden er woensdag al zelfgebakken koekjes geserveerd bij de koffie. Kom daar maar eens om in Oostburg!

Voor aspirant-vrijwilligers wordt een introductiebijeenkomst gehouden op 22 juli (zie inzet). Verschillende mensen hebben zich al aangemeld, maar er kunnen er nog veel meer bij.

Op 4 juli ontvingen we de bijna voltallige kerkenraad van de Protestantse gemeente ‘de Brug” in Oostburg voor een rondleiding en een gesprek. Er klonken enthousiaste en waarderende geluiden. Het was goed om met elkaar na te denken en te praten over de kansen die JOTA biedt, als verschijningsvorm van de kerk in West Zeeuws-Vlaanderen.

Wordt vervolgd!