Weekjournaal 2015-31

Beste lezers, kerkenraadsleden van onze gemeenten en andere belangstellenden.

Niets te vertellen?

Het is alweer even geleden, dat u een weekjournaal ontving. Dat is niet omdat er niets te vertellen is, maar omdat er zoveel gebeurt, dat het bijna niet bij te houden is. Terwijl er nog volop wordt gewerkt aan de afwerking, zijn we bezig met de inrichting, maar ook met de inrichting van de organisatie en met de voorbereidingen voor de officiële opening.

Klussen

Eerst maar even de klussenlijst. Op dit moment zijn 35 van de 100 klussen weggestreept. Dat gaat de goede kant op, zeker nu enkele vrijwilligers, die even andere prioriteiten hadden, zich ook weer gemeld hebben.

Reacties

Zoals u in het vorige weekjournaal heeft kunnen lezen, is JOTA nu open op woensdag en vrijdag. Veel mensen lopen er nog aarzelend voorbij. Je ziet ze denken: wat is dit? Wat kun je hier? Is het ook iets voor mij? Het isook nog niet helemaal af. Maar degenen, die zich dat niet afvragen en eenvoudig binnenstappen en genieten van de gastvrijheid, zijn vol lof over het initiatief en hoe het is uitgepakt. Zij willen graag folders meenemen om uit te delen.

Vrijwilligers

Dit is het pictogram van JOTA- Trefpunt. Hier zijn momenteel 12 gastvrouwen en – heren aan het werk. Zij ontvangen gasten, voeren gesprekken, raken vertrouwdmet de mogelijkheden van de apparatuur en proberen van alles uit. We zijn nog steeds op zoek naar meer mensen. Daarom is er op 6 augustus ’s middags weer een introductiebijeenkomst voor aspirant-vrijwilligers. Daar wordt verteld wat de doelstelling van JOTA is en hoe we die proberen vorm te geven.

JOTA Aan Tafel

Hiernaast ziet u het pictogram van JOTA-Aan tafel. Meteen na de Open Dag kwamen er al gasten, die vroegen of ze ook iets konden komen eten. Dat hadden ze gehoord of gelezen. In elk geval stelde het teleur, dat we daarmee even moeten wachten tot na de opening. Intussen zijn er al 5 vrijwilligers, die in de keuken aan de slag willen om maaltijden klaar te maken. Het eerste menu wordt geserveerd op 10 september, de dag na de opening. Mensen, die mee willen eten moeten zich hiervoor aanmelden tijdens de openingstijden, of telefonisch 0117-308154, of via de email jota.oostburg@gmail.com of via de website www.jota-oostburg.nl . Bij 30 bezoekers stopt de teller. De maaltijden worden geserveerd voor € 7,50 per menu van 3 gangen.

Officiële opening van JOTA

Tussen de regels door heeft u het al kunnen lezen: de officiële opening is op 9 september. Om 16.00 uur vindt de opening plaats door wethouder A.O. de Bruijn van de gemeente Sluis. We hebben jongeren bereid gevonden om daarbij te assisteren. Ook u bent natuurlijk van harte welkom om JOTA, dat dan hopelijk helemaal klaar is, te bekijken en te genieten van een hapje en met een alcoholvrij drankje te toasten op de toekomst van JOTA. Ook de samenwerkingsovereenkomst met de afdeling missionair werk van de Protestantse Kerk voor onze pioniersplek JOTA-JONG, wordt dan ondertekend

 

Wordt vervolgd!