Weekjournaal 2015-37

Beste lezers, kerkenraadsleden van onze gemeenten en andere belangstellenden

Alles zat mee tijdens de opening van JOTA op 9 september.

Voorafgaande was het hele gebouw met een flinke ploeg vrijwilligers van boven tot onder gereinigd en gezellig ingericht. Het was een stralende zomerdag, zodat het programma buiten door kon gaan. De publiciteit en de ballonnen buiten hadden de aandacht van voorbijgangers getrokken, waardoor er rond 16.00 uur zo’n 250 mensen aanwezig waren. Vertegenwoordigers van alle kerkelijke gemeenschappen in West Zeeuws-Vlaanderen waren aanwezig. Bij zijn openingstoespraak, sprak wethouder de Bruin, namens het gemeentebestuur zijn waardering uit voor dit initiatief. Balletschool Anita Bekers voerde een dans uit, waarbij de vleugeltjes van de papieren vlindertjes op de ballonnen werden opgevouwen en teksten over geloof, hoop en liefde zichtbaar werden. Tot slot prikten zij de ballonnen lek, die het gedicht“Hoop” van Vaclav Havel aan het gezicht onttrok en werd dit voorgelezen. Eenmaal binnen kreeg ieder een alcoholvrije cocktail aangeboden en hield voorzitter, Derk Blom, van het bestuur van JOTA een toespraak. Het bestuur werd overladen met bloemen en cadeaus.

JOTA-JONG

Het was ook een belangrijke dag voor het jongerenprogramma JOTA-JONG. Tot slot van het officiële gedeelte ondertekenden drie gemeenten, nl. de Protestantse gemeenten te Breskens, Oostburg en Schoondijke-Groede-Waterlandkerkje de samenwerkings-overeenkomst met de afdeling missionair werk van de Protestantse Kerk voor de pioniersplek, die in JOTA gevestigd zal worden. We zijn naarstig op zoek naar iemand die, de functie van jongerenwerker kan gaan vervullen en mee zal helpen om van JOTA een plaats te maken, waar jongeren graag naar toe komen. Waar zij leeftijdsgenoten en volwassenen kunnen ontmoeten, waar zij plannen kunnen beramen voor activiteiten. JOTA stemt af op jongeren. Daarom wordt er ook geen alcohol verkocht. Samen willen we ervaren dat het ook gezellig kan zijn zonder en dat je heel goed kunt feesten en diepzinnige gesprekken kunt houden onder het genot van sap, frisdrank of een alcoholvrije cocktail.

Stiltecentrum

De stilteruimte was op 9 september klaar voor gebruik. Ieder, die dat wil kan zich  alleen of met een kleine groep terugtrekken om een bijbeltekst of een gedicht te lezen, of de dagtekst uit Taizé. Er kan een kaarsje worden aangestoken voor iemand aan wie je wilt denken. Maar je kunt ook zo maar even tot rust komen in een vriendelijke ruimte.

Introductiebijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers

Door de publieke aandacht bij de opening werden ook aspirant–vrijwilligers geattendeerd op de mogelijk-heid om in JOTA te werken. Daarom is er op 16 september weer een introductiebijeenkomst, waar we iets over achtergrond en doelstelling van JOTA vertellen. We beginnen om 13.30 uur.

Gezelschapsspellen

Voor JOTA zijn we nog op zoek naar gezelschapsspellen voor jong en oud. In de Jeugdhoek staat een kast, die we daarmee willen vullen, zodat mensen elkaar ook samen een spelletje kunnen doen. Heeft u een spel over, dat compleet is en waarvan de doos heel is, dan zouden we er erg blij mee zijn.. Wilt u het afgeven aan het buffet tijdens openingstijden?

Wordt vervolgd!