Weekjournaal 2015-39

Beste lezers, kerkenraadsleden van onze gemeenten en andere belangstellenden

JOTA is nu ruim twee weken aan het draaien en bruist van de activiteiten!

JOTA Aan tafel

JOTA Aan tafel is sinds 9 september van start gegaan en telde de afgelopen weken ruim 15 deelnemers. Voor de koks is het nog even wennen aan de keukeninrichting en de samenwerking, maar dat zal zich gaandeweg wel wijzen. Ook u kunt deelnemen aan de maaltijd, die elke donderdag om 18.00 uur geserveerd wordt. Vanaf 17.30 u kunt u binnenlopen om alvast een drankje te drinken. De mensen, die koken bepalen het menu, maar richten zich naar de groenten van het seizoen. Verder houden zij rekening met het thema duurzaamheid, door zoveel mogelijk biologische en fairtrade producten te gebruiken of producten uit de omgeving. Ook vegetarische gerechten nemen een belangrijke plaats in op het menu. Maar kom het zelf ervaren, dan hoef ik er niets meer over te vertellen.

JOTA Trefpunt

JOTA Trefpunt ontvangt steeds meer bezoekers. Regelmatig zie je dat mensen ook onderling met elkaar in gesprek gaan en zo ontstaan er leuke verbindingen. De mensen, die wekelijks om een pakket van de Voedselbank komen, vinden in het pakket een bon voor een gratis kopje koffie in JOTA-trefpunt. Daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Het praatje onderling of met de gastvrouwen en – heren wordt op prijs gesteld, gelet op het feit dat men steeds meer de tijd neemt voor dit extraatje.

Deze week is er ook weer een introductiebijeenkomst voor mensen, die geïnteresseerd zijn om gastvrouw of -heer te worden in JOTA. We nodigen belangstellenden uit om naar JOTA te komen op woensdag 30 september vanaf 9.30 uur. Zegt het voort!

En we gaan meer open. Nu we steeds meer vrijwilligers hebben, gaan we ook op donderdag open. Dat betekent woensdag t/m vrijdag van 10.00 -16.00 uur. Op donderdag blijven we dan open, want vanaf 17.30 u. komen de gasten voor de maaltijd binnenlopen.

JOTA-JONG

JOTA JONG was aanwezig opde maatschappelijke stagemarkt van het Zwincollege. Een flinke groep jongeren lieten hun namen noteren. Zij hebben belangstelling voor de functies van gastvrouw- of heer in JOTA-trefpunt of willen helpen in de keuken of bij het serveren van de maaltijd bij JOTA-aan tafel. Op 2 oktober komen zij nader kennis maken met JOTA en krijgen zij een maaltijd aangeboden, die zij eerst zelf mogen klaarmaken. Deze kennismaking geeft hen en ons inzicht in hun kwaliteiten.

Voor de functie van pionier-jongerenwerker zijn een aantal belangstellenden. Met hen gaat binnenkort de eerste sollicitatieronde beginnen.

Boekenverkoop

Wist u dat er in JOTA ook tweedehands boeken worden verkocht? Nee, dit bericht is niet bedoeld om u aan te sporen uw zolder eens op te ruimen; we hebben voorlopig voldoende voorraad. Maar misschien is er iets voor u bij, een boek dat u allang wilde hebben en nu voor een prikje kunt kopen, bijvoorbeeld. We hebben de boeken gratis gekregen, dus de hele opbrengst gaat naar JOTA. Er zijn ook enkele nieuwe boeken, uit het assortiment van de Protestantse Kerk. Boekjes over geloofsopvoeding en gedichtenbundeltjes. Leuk om eens cadeau te geven.

Abonnement op het weekjournaal

Iedereen, die toegang heeft tot internet, kan een gratis emailabonnement krijgen op dit weekjournaal. Laat het even horen aan joke.steeneveld@zeelandnet.nl

Wordt vervolgd!