Weekjournaal 35

Beste lezers, kerkenraadsleden van onze gemeenten en andere belangstellenden.

Als er op een dag zomaar zes vrijwilligers zijn en ook nog een professional, kun je na afloop het verschil wel zien. Dan is er op veel plaatsen weer een stap vooruit gezet. De deadline van de opening op 9 september helpt blijkbaar om mensen te motiveren een extra inspanning te doen.

Zo werden er lampen opgehangen en noodverlichting aangebracht. Ook komende winter zitten onze gasten er warmpjes bij, want de CV is klaar. Het laatste deel van de keuken wordt momenteel geïnstalleerd. Dat allemaal terwijl JOTA op woensdag en vrijdag open is en het meubilair dan schoon en op zijn plaats moet staan. Schilderwerk is er nog voldoende, maar we gaan vooruit.

Huisstijl

Niet alleen ín JOTA wordt gewerkt. Dit Journaal is uitgegeven volgens de regels van de huisstijl, die speciaal ontworpen is voor JOTA, door professionals die dit als vrijwilliger hebben gedaan. De handen laten de verscheidenheid van mensen en ontmoetingen zien en de beweging tussen mensen, die daar het gevolg van is. Dit wordt het beeldmerk, waarmee JOTA zich de komende jaren zal presenteren. Het werd al gebruikt bij de uitnodigingen voor de opening en binnenkort verschijnt de nieuwe flyer van JOTA, ook volgens dit model. De folder beschrijft iets over de achtergrond en de bedoeling van JOTA. Hij zal breed verspreid worden in de samenleving.

Opening

Voor wie het vorige weekjournaal miste, geef ik hieronder nogmaals de informatie door; Wethouder de Bruin van de gemeente Sluis zal op 9 september, op het Raadhuisplein, om 16.00 uur de opening van JOTA verrichten samen met de balletschool van Anita Bekers. Het wordt een kleurig spektakel, dat u vast niet wilt missen.

Na enkele toespraken bent u van harte welkom voor een hapje en een drankje in JOTA en vertellen vrijwilligers op verschillende plaatsen wat hen beweegt en hoe zij hun vrijwilligerswerk gestalte geven.

JOTA Aan tafel

De eerste gezamenlijke maaltijd voor mensen, die graag eens samen met anderen eten, wordt gehouden op 10 september. Gasten zijn vanaf 17.30 u welkom en om 18.00 uur begint de maaltijd.

Aangezien we geen restaurant hebben, moeten deelnemers aan de maaltijd zich vooraf opgeven, dan wordt er heerlijk voor hen gekookt. Opgeven kan tijdens de openingstijden van JOTA op woensdag en vrijdag, maar ook via info@jota-oostburg.nl.

Bovenwoning te huur

Per 1 november komt één van de woningen boven JOTA opnieuw in de verhuur. Het gaat om de grote woning met drie slaapkamers. Misschien kent u mensen, die op zoek zijn naar een woning, zonder tuin, maar met een prachtig uitzicht over het Raadhuisplein. Wilt u hen dan attenderen op deze kans. Kandidaten kunnen contact opnemen met Henk Verhage via hverha@zeelandnet.nl.

Wordt vervolgd!