Journaal 2016-8

Beste lezers,

Afgelopen donderdag namen we bij JOTA-aan tafel met rode kool, gemengd met vijgen en rozijnen afscheid van de wintergroenten. En dit is slechts één van de gerechten waar we met plezier op terugkijken. Ook kregen we dit seizoen veel lovende reacties op de mosselgratin, de zoetzure kerrie rijst, de witlof met appelstroop, de zelfgemaakteloempia’s en de tarte tartin om er maar een paar te noemen. Komende week verrassen we de deelnemers aan JOTA-aan tafel met een lentequiche en een vistaart. En over verrassen gesproken. Denkt u eraan, dat het nog steeds mogelijk is om iemand met een etentje in JOTA te verrassen, door hem of haar een dinerbon cadeau te geven. Voor € 7,50 zit die iemand dan gezellig met een groep aan tafel te eten i.p.v. in haar of zijn eentje thuis. Vraag ernaar bij de kassa. Opgeven voor de maaltijd tot uiterlijk woensdagavond.

Stem op JOTA-JONG

Als u lid bent van de Rabobank, heeft u 5 stemmen gekregen om uit te brengen op initiatieven in de west Zeeuws Vlaamse samenleving, die u graag wilt ondersteunen. Heeft u nog niet gestemd, of heeft u nog een stem over, geef deze dan aan JOTA voor het project van JOTA-JONG “omarm de vrijheid”. Tijdens WO II zijn talloze mensen gevlucht voor het oorlogsgeweld. Dat gebeurt nu elders in de wereld. Mensen zoeken een veilig onderkomen onder andere in ons land. Wat hebben wij te bieden? Direct na de meivakantie worden 6 groepen van het Zwincollege in JOTA verwacht voor een workshop onder leiding van onze jongerenwerker met film, muziek en een ontmoeting met hedendaagse vluchtelingen. Stemmen kan tot 18 april.

Thema-avond “God en het lijden”

Al eeuwenlang worstelen christenen en niet christenen met de vraag: Als God goed en almachtig is, waarom staat Hij/Zij dan toe dat mensen moeten leiden? Op 30 maart werd de eerste avond gehouden over dit thema. Deze avond stond in het teken van wie of wat is God voor jou. Het recente rapport “God in Nederland” geeft voldoende aanleiding om eens stil te staan bij die vraag. Verder verkenden we met elkaar hoe God zich bekend maakt of bekend gemaakt wordt in de Bijbel.
Op 20 april staat de volgende thema-avond gepland, eveneens vanaf 19.30 uur. Ook als u de eerste avond heeft gemist, kunt u gerust meedoen. Graag even opgeven via het emailadres in het briefhoofd. 

Samen zingen bij JOTA.

Elke eerste donderdag van de maand van 10.00 tot 12.00 kunt u meedoen met een zanggroepje. Omdat:

  • we met een groepje van, inmiddels zes mensen het bij JOTA erg gezellig vinden
  • we van zingen houden en liefst met zoveel mogelijk mensen
  • we een repertoire hebben met voor elk wat wils
  • we begeleiding en ondersteuning krijgen van een dirigente enz. enz

Daarbij komt dat we samen koffie drinken en een praatje maken. U kunt  'gewoon' meedoen’ of luisteren naar de zangers en zangeressen!
Op 5 mei is JOTA gesloten, daarom is de eerstvolgende gelegenheid op donderdag 12 mei. U bent van harte welkom.

Nieuwe website

Deze week is de nieuwe website online. Er wordt nog hard aan gewerkt en hij ziet er wat anders uit dan in het verleden. Het belangrijkste is, dat we er zelf gemakkelijker iets aan kunnen toevoegen of veranderen. Binnenkort kunt u veel meer informatie vinden over JOTA-JONG en de activiteiten in JOTA-trefpunt. Ook de menu’s van JOTA-Aan tafel zullen daar bekend worden gemaakt.

Voor de agenda:

  • 20 april: 13.00-16.00 uur breicafé
  • 30 april: 10.00-12.00 JOTA-reparatie. U kunt terecht met uw kapotte spullen
  • Donderdag 5 mei is JOTA gesloten i.v.m. Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag

Wordt vervolgd!

Wilt u een gratis digitaal abonnement op deze nieuwsbrief, meldt u dat dan bij het emailadres in het briefhoofd.