Journaal 2016-9

Beste lezers.

 

JOTA-JONG uit de startblokken

IMG_2436.JPG

Koningsdag lijkt een goede gelegenheid om jongeren te ontmoeten. Om met hen in gesprek te gaan kun je hen het beste iets aanbieden. Daarom werden er door een groepje jongeren onder leiding van de jongerenwerker in JOTA koningsdag-cupcakes gebakken. Dat was een leuke activiteit. Wie kon vermoeden dat er op Koningsdag bijna geen jongeren op straat te vinden waren, vanwege het slechte weer.

Maar de cupcakes zijn toch uitgedeeld.

 

Stemmen op JOTA

In het vorige weekjournaal riepen wij u op om op JOTA te stemmen als u lid bent van de Rabobank. Graag willenallen die gehoor gaven aan die oproep hartelijk bedanken. Al uw stemmen samen hebben nl € 469,79 voor JOTA-JONG opgebracht. Dat is een fantastisch resultaat!

 

Workshops “Omarm de vrijheid

Het geld wordt gebruikt voor een workshop voor leerlingen van het Zwincollege. In de komende 14 dagen zullen 150 leerlingen JOTA bezoeken in 6 groepen onder leiding van verschillende docenten. De workshop heeft te maken met het thema van Bevrijdingsdag 2016 “Omarm de vrijheid” en grijpt terug naar ervaringen van Zeeuwen tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog en wat die betekenen voor ons gevoel van vrijheid. Heden ten dage worden wij geconfronteerd met mensen, die ook als gevolg van oorlog hun land ontvluchten en asiel aanvragen in Europa. Bij elke workshop zijn enkele vluchtelingen, die hun verhaal vertellen. Jannica de Prenter, onze jongerenwerker geeft leiding aan de workshop. Elke deelnemer krijgt na afloop een kaart met deze ontroerende tekening van het jongetje Aylan, gemaakt door Helene Savva en een prachtig gedicht om nog eens verder te kunnen denken over vrijheid.Een aantal workshops vinden plaats terwijl JOTA gesloten is, maar op woensdag 11 mei lassen we van 12.00 tot 13.30 uur een middagpauze in waarop JOTA gesloten is voor “gewoon” publiek, vanwege de workshop. Op vrijdag 13 mei is JOTA gesloten tussen 10.30 en 12.00 uur. Op donderdag 19 mei gaat JOTA een uurtje later open nl om 11.00 uur. Er zal een poster met deze gegevens opgehangen worden op het raam. .

 

Bezoekers

Sinds enige tijd wordt het aantal bezoekers, dat binnen komt bij JOTA-trefpunt geturfd. Daaruit blijkt dat er gemiddeld 60 gasten per week zijn, die een kopje koffie, thee of iets anders komen drinken, vergezeld van een koekje of stukje cake uit eigen keuken. In de gebakvitrine staan ook lekkere taartjes. Steeds vaker bestellen mensen een kopje soep of een tosti. Voor wie het wil is er een luisterend oor of een praatje. Voor anderen is er een krant of tijdschrift of indien gewenst alleen de puzzel uit de krant.

 

Voor de agenda:

12 mei: 10.00 –12.00 samen zingen

18 mei: 13.00 - 16.00 uur breicafé

Elke donderdag JOTA-aan tafel, maaltijd begint om 18.00 uur