JOURNAAL 2017-14

JOTA-JONG pakt uit

Voor de komende maanden staan er zeer leuke activiteiten voor jongeren op het programma!

Op donderdag 19 oktober starten we met een CREA-MIDDAG in JOTA voor leerlingen van ’t Zwin.

De leerlingen zijn welkom van 15.15 tot 16.30 uur, deze middag kunnen zij hun creativiteit laten zien door naaien, haken, tekenen, muziekinstrument spelen enz. Op donderdag 23 november en 21 december zijn zij weer van harte welkom!

In de herfstvakantie op 24 oktober om 19.00 uur zal er voor de leerlingen van groep 7 en 8 een GPS-SPEURTOCHT worden georganiseerd. Dit zal een speurtocht worden in het donker door Oostburg met zeer leuke opdrachten en als afsluiting drinken we nog iets met een lekkere koek erbij in JOTA.

Van te voren aanmelden is noodzakelijk via roeli@jota-jong.nl

Vrijdag 10 november en 1 december is het (IN)VISIBLE BEAUTY bij JOTA. Leerlingen van ’t Zwin hebben een heerlijke middag/avond over schoonheid, zowel van buiten als van binnen! Maskertje, scrubben, verzorging van handen en voeten, nagellak, make-up komen in de loop van de tijd allemaal aan bod!

JOTA-netwerk, 1 november

Evenals vorige jaar wil het bestuur van JOTA haar oor te luisteren leggen in de samenleving van West Zeeuws-Vlaanderen. Hoe worden de activiteiten gewaardeerd? Welke verwachtingen zijn er ten aanzien van de ontwikkeling van JOTA, als huis van Ontmoeting en Inspiratie. Daarom nodigen we allen die op de één of andere manier betrokken zijn: gasten, bezoekers, vrijwilligers, kerkbesturen uit voor JOTA-netwerk op 1 november, om 19.30 uur.

Veelkleurige proeverij

Helaas moesten we de Veelkleurige proeverij rond Zuid-Amerika afblazen, vanwege te weinig inschrijvingen. Maar we gaan een nieuwe poging doen met Syrië in de schijnwerpers. Op 25 november kunt u aanschuiven bij een culturele avond in JOTA.

De maaltijd wordt bereid door mensen uit Syrië, die ons graag willen laten kennismaken met hun traditie op het gebied van eten. Vanaf 15.00 uur wordt er gekookt. Belangstellende Nederlandse of nieuwe Nederlanders kunnen dan meekijken en meehelpen in de keuken (maximaal 4 mensen). Tijdens en na de maaltijd is er ook iets te beleven op het gebied van poëzie en muziek uit dit door oorlog geteisterde land. Voor deze avond moet u zich aanmelden. De maaltijd begint om 18.00 uur en kost € 5,00 per deelnemer, kinderen gratis.

Opbrengst zonnepanelen

450 KWH

De panelen zijn nu een maand aangesloten. In die tijd hebben ze al 450 kwh opgebracht. Dat is lekker voor het milieu!

Dicht bij jezelf, dicht bij het verhaal

Op 20 oktober is de tweede avond  van de serie ‘contextueel bijbellezen’ Deze manier van bijbellezen is ontstaan in geloofsgemeen- schappen Latijns-Amerika. Men ontdekte dat persoonlijke levensverhalen soms een directe link hebben met bijbelverhalen. Dat gaf de mensen kracht en moed om het vol te houden vaak onder zeer moeilijke omstandigheden.

Om mee te kunnen doen aan deze avonden, wordt geen bijbelkennis voorondersteld. Wie zo maar eens aan wil schuiven, is van harte welkom. De avonden beginnen om 20 uur( koffie klaar vanaf 19.45)

Nadere informatie: Aart van Houweling (avanhvdm@zeelandnet.nl, tel. 0117 852402) en Jan Idema (jlideq@gmail.com, tel. 0117 309980).   

Naailes voor allochtone vrouwen

Het bestuur van JOTA is dringend op zoek naar iemand, die wil helpen bij de naailes op woensdagmiddag. Vrouwen van verschillende nationaliteiten leren naaien met een elektrische naaimachine en oefenen ondertussen ze de Nederlandse taal.

Graag contact opnemen voor een kennismakingsgesprek.
 

Agenda:

19 oktober: 15.15 u JOTA-JONG, creamiddag( zie elders)

24 oktober, 19. u JOTA-JONG, GPS speurtocht (zie elders)

25 oktober, 13.3 u breicafé

26 oktober, 18 u JOTA-aan tafel

voorgerecht: tomatensalade

hoofdgerecht: stamppot preiprol met ei en spekjes of met ei en kaas

nagerecht: vanillerijst met herfstfruits

27 oktober 9-10 u Sociaal Spreekuur

28 oktober, 20 u Ontmoeting “Dicht bij jezelf, dicht bij het verhaal”

1 november,19.3 u JOTA-netwerk ( zie elders)

2 november 18 u, JOTA-aan tafel

voorgerecht: paprikasoep

hoofdgerecht: pastinaak-wortelstamppot met noten of vlees

nagerecht: bitterkoekjesvla

3 november: 10-12 u Mamacafé

10 november: “(in)visible beauty”(zie elders)

Elke woensdag 10-11 uur telefonisch sociaal spreekuur, (telefoonnummer 06-53307203)

Elke woensdag 13.15-15.15 uur, naailes voor allochtone vrouwen, maar niet op 18 oktober

Elke donderdag, 13-15 uur, conversatielessen Nederlands voor nieuwe Nederlanders, maar niet op 26 oktober

reserveer alvast

·       25 november Veelkleurige proeverij over Syrië(zie elders)

·       9 december, Dag van de mensenrechten in JOTA met schrijfactie voor Amnesty en presentatie over mensenhandel.

Iedereen kan zelf een gratis emailabonnement nemen op het JOTA-journaal. Een mailtje naar bovengenoemd adres is voldoende.