JOURNAAL 2017-16

 Hoog bezoek

De Commissaris van de Koning in Zeeland, de heer Polman, bracht op 8 november ’s middags een werkbezoek aan de gemeente Sluis. Vergezeld van de nieuwe burgemeester, mevrouw Vermue, alle wethouders en de fractievoorzitters van de meeste politieke partijen begon het werkbezoek in JOTA!!!!

Tijdens een korte rondleiding door het pand, kon het gezelschap kennismaken met de naailes voor allochtone vrouwen, die op dat moment gehouden werd en werden de deelnemers aan het breicafé persoonlijk begroet. Aan onze leestafel deelden de vertegenwoordigers van de gemeente Sluis het wel en wee van de gemeente met de commissaris. Daarna werd het werkbezoek voortgezet in Aardenburg. Natuurlijk hebben wij ons best gedaan om het gezelschap gastvrij te ontvangen, zoals wij dat gewend zijn met al onze gasten..

Mensenhandel

Welk beeld komt bij je op bij het horen van het woord “mensenhandel”? Deze vraag werd gesteld aan een groep kunstenaars, die vervolgens hun beeld omzetten in een afbeelding. Van die afbeeldingen is een tentoonstelling samengesteld en die tentoonstelling wordt geopend in JOTA op zaterdag 11 november om 11.00 uur door wethouder Peter Ploegaert van de gemeente Sluis. De tentoonstelling is de opmaat naar de dag van de mensenrechten (internationale dag van de mensenrechten 10 december).

U bent van harte welkom om aanstaande zaterdag bij de opening van de tentoonstelling aanwezig te zijn.

 

Mensenrechten

Op zaterdag 9 december wordt in JOTA aandacht besteed aan de dag van de mensenrechten met een presentatie over mensenhandel in de cacaoindustrie, met aansluitend een chocoladeworkshop door een chocolatier.

Er is een presentatie en een chocoladeworkshop voor de bassischoolleerlingen van groep 7 en 8 en één voor volwassenen.

Het precieze programma wordt nog bekend gemaakt.

De dag zal worden omlijst met muziek en zang van Carla de Feijter.

Gedurende de hele dag tussen 10 -16 u. hebt u gelegenheid om brieven te ondertekenen van Amnesty International en kunt u  Fair Trade chocolade kopen bij een stand van de Wereldwinkel.

Dit is een project waarin samengewerkt wordt door Amnesty International, werkgroep Oostburg; Wereldwinkel Oostburg; Stichting Kerk en Vluchteling Zeeuws-Vlaanderen; Stop the Traffik- Nederland; Stichting Choclate Lovers,- Middelburg en JOTA-Oostburg.

Aan de deelnemers van de chocoladeworkshop wordt een bijdrage van € 6,- gevraagd als aandeel in de kosten.

 

 

 

 

 

               

               

               

                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

breaking news

 

 

 

 

 

 

Beste lezers

 

 

 

 

 

Hoog bezoek

De Commissaris van de Koning in Zeeland, de heer Polman, bracht op 8 november ’s middags een werkbezoek aan de gemeente Sluis. Vergezeld van de nieuwe burgemeester, mevrouw Vermue, alle wethouders en de fractievoorzitters van de meeste politieke partijen begon het werkbezoek in JOTA!!!!

Tijdens een korte rondleiding door het pand, kon het gezelschap kennismaken met de naailes voor allochtone vrouwen, die op dat moment gehouden werd en werden de deelnemers aan het breicafé persoonlijk begroet. Aan onze leestafel deelden de vertegenwoordigers van de gemeente Sluis het wel en wee van de gemeente met de commissaris. Daarna werd het werkbezoek voortgezet in Aardenburg. Natuurlijk hebben wij ons best gedaan om het gezelschap gastvrij te ontvangen, zoals wij dat gewend zijn met al onze gasten..

 

Mensenhandel

Welk beeld komt bij je op bij het horen van het woord “mensenhandel”? Deze vraag werd gesteld aan een groep kunstenaars, die vervolgens hun beeld omzetten in een afbeelding. Van die afbeeldingen is een tentoonstelling samengesteld en die tentoonstelling wordt geopend in JOTA op zaterdag 11 november om 11.00 uur door wethouder Peter Ploegaert van de gemeente Sluis. De tentoonstelling is de opmaat naar de dag van de mensenrechten (internationale dag van de mensenrechten 10 december).

U bent van harte welkom om aanstaande zaterdag bij de opening van de tentoonstelling aanwezig te zijn.

 

Mensenrechten

Op zaterdag 9 december wordt in JOTA aandacht besteed aan de dag van de mensenrechten met een presentatie over mensenhandel in de cacaoindustrie, met aansluitend een chocoladeworkshop door een chocolatier.

Er is een presentatie en een chocoladeworkshop voor de bassischoolleerlingen van groep 7 en 8 en één voor volwassenen.

Het precieze programma wordt nog bekend gemaakt.

De dag zal worden omlijst met muziek en zang van Carla de Feijter.

Gedurende de hele dag tussen 10 -16 u. hebt u gelegenheid om brieven te ondertekenen van Amnesty International en kunt u  Fair Trade chocolade kopen bij een stand van de Wereldwinkel.

 

Dit is een project waarin samengewerkt wordt door Amnesty International, werkgroep Oostburg; Wereldwinkel Oostburg; Stichting Kerk en Vluchteling Zeeuws-Vlaanderen; Stop the Traffik- Nederland; Stichting Choclate Lovers,- Middelburg en JOTA-Oostburg.

 

Aan de deelnemers van de chocoladeworkshop wordt een bijdrage van

€ 6,- gevraagd als aandeel in de kosten.