Journaal 2017 - 1

Beste lezers
Een nieuw jaar is begonnen. Dat betekent nieuwe mogelijkheden en kansen om medemens te zijn. Namens het bestuur wens ik u daarbij veel inspiratie en vreugde toe.
JOTA zoekt nieuwe jongerenwerker
Het bestuur staat meteen aan het begin van het nieuwe jaar voor een grote uitdaging, nl om een nieuwe pionier-jongerenwerker te vinden voor het programma JOTA-JONG. Jannica de Prenter, onze huidige jongerenwerker. heeft een andere baan gevonden en gaat ons eind deze maand helaas verlaten. Onder deze link staat wie we zoeken. JOTA heeft inmiddels een behoorlijk netwerk en het bestuur zou het dan ook op prijs stellen als u meehelpt zoeken, door mensen te attenderen op de vacature. Jannica heeft op de website van JOTA-JONG bijgehouden waarmee zij zich het afgelopen jaar zoal heeft beziggehouden. Kandidaten kunnen hierdoor al enig inzicht krijgen in wat de functie inhoudt.
JOTA-aan tafel ook tussen de middag
Eind deze maand start een proef en gaat JOTA- aan tafel ook maaltijden aanbieden tussen de middag. Regelmatig horen we dat mensen ’s avonds liever niet over straat gaan, maar wel graag willen deelnemen aan een gezamenlijke maaltijd. Dat betekent dat er op de even weken tussen de middag om 12.30 uur een 3 gangen menu wordt geserveerd en in de oneven weken ’s avonds om 18.00 uur. We moeten nog even zien wat de praktische gevolgen zijn, maar het lijkt een haalbare kaart. Het is in beide gevallen mogelijk, dat u wordt opgehaald. Laat dat even weten bij uw aanmelding. De menu’s en de bijbehorende aanvangstijden hangen in de vitrinekast in de hal.
Taizéviering
Op 11 januari, aanvang 16.30u is er weer een Taizéviering in de
Stilteruimte. Elke 2e woensdag van de maand is er zo’n viering. De leiding is afwisselend in handen van ds Aart van Houweling en ds Derk Blom.