JOURNAAL 2017-3

Nowruz in JOTA op 19 maart

Evenals vorig jaar wordt dit jaar weer Nowruz (letterlijk nieuwe dag) gevierd in JOTA. Op of rond 21 maart vieren 300 miljoen mensen de internationale dag van NOWRUZ met tradities en rituelen. Vooral voor de bevolking van de Balkan, rond de Zwarte en Kaspische Zee, de Kaukasus, Centraal en Zuid Azië en het Midden Oosten is dit een belangrijk feest. In sommige landen zoals in Iran krijgt men er een vrije dag voor. Dit feest zal op 19 maart in JOTA worden gevierd. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom en om 18.00 uur begint een maaltijd met gerechten, die hiervoor zijn geselecteerd door de Iraanse mensen, die in West Zeeuws-Vlaanderen wonen en ons willen laten kennismaken met de gebruiken en rituelen. U kunt hieraan ook meedoen, als u zich opgeeft en € 5,- per persoon betaalt.

Dag van de aarde

22 april is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Dag van de Aarde. Wereldwijd staan mensen stil bij het kostbare geschenk, dat wij kregen om te behoeden en te bewaren. De dag is bedoeld om op een praktische, feestelijke manier eco-vriendelijker te leren leven. Omdat JOTA op verschillende manieren aandacht vraagt voor duurzaamheid, ligt het voor de hand om aan te sluiten bij deze dag. Het programma is nog in ontwikkeling, maar een tipje van de sluier kunnen we wel oplichten. De dag wordt om 11.00 uur op een bijzondere manier geopend. Op het Raadhuisplein komt een markt met eco-vriendelijke en streekproducten. Daarin werkt JOTA samen met verschillende winkeliers en organisaties in de streek. Er worden wafels gebakken op zelfopgewekt zonne-energie. Er zijn sprekers en informatieve activiteiten. Er worden vooral ideeën aangereikt, waarmee iedereen zelf iets kan bijdragen aan een schonere wereld.

Nieuwe vrijwilligers gezocht

JOTA is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor JOTA-trefpunt. Als vrijwilliger ontvangt u gasten, schenkt een drankje, serveert een hapje, biedt een luisterend oor. Zeker nu de zomer er weer aankomt, is uitbreiding van ons vrijwilligers bestand heel noodzakelijk.

Bent u iemand of kent u iemand, die minimaal eens in de 14 dagen een dagdeel in JOTA wilt werken? Op 16 maart om 9.30 uur is er een  introductie- bijeenkomst in JOTA. Laat het even weten als u belangstelling hebt.

JOTA-reparatie, 25 februari

Zaterdag 25 februari kunt u weer komen met uw kapotte apparaten, kapotte fietsen, naaiklussen of computervragen. Van 10.00-12.00 zitten de vrijwilligers klaar om u te helpen. En tijdens het repareren kunt u gezellig een kopje koffie drinken of iets anders en genieten van een stukje appelcake dat in JOTA gebakken is.
 

Mamacafé op 3 maart

Er kunnen nog best een aantal moeders (en vaders) bij in het Mamacafé. Elke eerste vrijdag van de maand bent u welkom tussen 10.00-12.00 uur in JOTA om met andere moeders samen koffie te drinken en intussen kennis en ervaringen uit te wisselen, terwijl de kleintjes zich vermaken met het speelgoed in de speelkast.

Aanbod

Nu JOTA ongeveer anderhalf jaar bestaat blijkt dat er behoefte is in de samenleving om iets meer te weten te komen over de achtergrond, de activiteiten en de ontwikkelingen. Daarom is er een praatje bij een plaatje gemaakt, waarmee we graag naar een bijeenkomst komen van groepen die daar belangstelling voor hebben.Te denken valt aan vrouwengroepen, kerken en andere organisaties.

Als u geïnteresseerd bent, neem dan gerust contact met ons op.