JOURNAAL 2017-5

Vernieuwd terras bij JOTA

Met zulk mooi weer begint het bij veel mensen te kriebelen; het wordt tijd om eens een terrasje op te gaan zoeken. Begin april wordt het vernieuwde terras bij JOTA in gebruik genomen. Vernieuwd, want de bloembakken die bij NL-doet door een groepje vrijwilligers zijn gemaakt, zullen dan de zijkanten van het terras markeren. Dat zorgt voor wat meer beschutting en gaandeweg zullen de bloemen ook een gezellige uitstraling geven aan het plein.

Pasen

Nog maar enkele weken tot aan het Paasfeest. Elke week groeit het bezinningspaneel in JOTA met een stukje informatie of een gedachte en een bijpassend gedicht. Het paneel draagt de titel “Ik ben omdat wij zijn”. Het gaat uit van de kracht van de gemeen-schap, je hebt elkaar nodig om tot volledig mens-zijn te komen. Het paneel wil zo een bijdrage leveren aan deze tijd van bezinning en voorbereiding op het grote feest van Pasen. Een feest dat uitnodigt om telkens opnieuw gevierd te worden, als blijkt dat de dood niet het laatste woord heeft.

Terugblik Nowruz

Het Iraanse Nieuwjaar, dat we op 19 maart in JOTA vierden, werd een interessante interculturele ontmoeting. Mensen uit Iran, Irak, Syrië , Egypte, Afganistan, Mongolië en Nederland beleefden samen een mooi feest en genoten van een heerlijke maaltijd. Zaterdagmiddag begon het al met de voorbereidingen voor de maaltijd. Met 6 mensen uit verschillende culturen werd gekookt en dat vergde wel het nodige overleg. Gasten, die in JOTA-trefpunt iets zaten te drinken, wilden graag weten wat dat betekende: al die bijzondere geuren en onbekende talen.

Zondag waren er ongeveer 50 mensen te gast, die keken naar een film over de herkomst en viering van Nowruz over de hele wereld. Intussen werd speciale Iraanse thee geschonken met kokend water uit een samowar. Tijdens de maaltijd werden verschillende traditionele gerechten opgediend, passend bij dit feest. Aan het eind spraken veel mensen hun dank en waardering uit voor de organisatie. 

Raboclubkascampagne

Op woensdag 5 april zullen alle leden van de Rabobank per post hun stemcode ontvangen met het oog op de Raboclubkascampagne. Ieder lid krijgt vijf stemmen om uit te brengen en mag er daarvan maximaal twee toekennen aan JOTA: hoe meer stemmen er op ons uitgebracht worden, des te meer geld we krijgen! Stemmen kan tussen 6 en1 8 april. JOTA is geheel afhankelijk van subsidies en donaties en het te ontvangen bedrag is dan ook een welkome teun om ons werk te kunnen voortzetten. 

We hopen ook dit jaar weer op uw stem te mogen rekenen – en vergeet s.v.p. ook niet uw familie, vrienden en kennissen te vragen een stem aan JOTA toe te delen. Alvast hartelijk dank!

Nieuwe vrijwilligers

Onze oproep heeft succes gehad. Na de introductiebijeenkomst hebben verschillende mensen aangegeven belangstelling te hebben voor een functie als vrijwilliger in JOTA. De andere vrijwilligers gaan hun best doen om de nieuwelingen voor de zomer nog in te werken.

Meer variatie in tosti’s

De tosti wint snel aan populariteit. Het is een gezonde manier om iets lekkers te eten. Zeker in JOTA, want we gaan uit van een goede kwaliteit van grondstoffen. Witte of bruine tosti’s met ham/kaas of uitsluitend kaas, hadden we al in het aanbod.

Daar komen twee nieuwe bij één met brie, walnoten en honingen één met rookvlees, zongedroogde tomaatjes en paprikasnippers. Kom ze gauw eens proeven en kies er een heerlijke huisgemaakte soep bij.

“De Open Kring” komt weer eten

Met enige regelmaat boekt de “de Open Kring” een maaltijd bij JOTA-aan tafel. Dat is een gezellige manier om samen iets te beleven. “De Open Kring” brengt mensen samen, net als JOTA. Er zijn mensen die zich afvragen of wij concurrenten van elkaar zijn. De leiding van beide organisaties is er echter van overtuigd, dat als er meer aanbod is, er ook meer te kiezen is, voor mensen. Zij beslissen immers zelf waar zij graag zijn en op welk moment. Als “de Open Kring” in JOTA komt eten, is het in elk geval feest. Aanstaande donderdag, 30 maart, is het weer zover: om 18.00 uur staat de maaltijd klaar. Als u ook mee wilt eten, kan dat als u zich uiterlijk woensdag opgeeft.

JOTA-aan tafel

Elke donderdag wordt er een maaltijd geserveerd onder het motto “gezond en gezellig” om samen te eten. Enkele weken vooruit worden de driegangenmenu’s samengesteld en in het vitrinekastje in de hal gehangen Om nog wat meer bekendheid te geven aan deze mogelijkheid worden binnenkort flyers gemaakt. Op de flyer staan de menu’s voor de komende maand.. Ook zullen ze op de website te vinden zijn. Nu de dagen weer langer worden en de zomertijd is ingegaan, gaan we weer uitsluitend avondmaaltijden serveren.

Graag uiterlijk woensdag aanmelden, als u donderdags mee wilt eten. En wees ervan overtuigd dat iedereen aan kan schuiven, alleen of samen!