JOURNAAL 2017-6

Dag van de aarde

Ziet u ook al uit naar de dag van de Aarde op 22 april. De vrijwilligers van JOTA hebben hun uiterste best gedaan om er een leuk en aantrekkelijk programma vante maken.

11.00 Opening door wethouden Peter Ploegaert.

Ludieke actie: “Houd de aarde hoog”

11.30                          Initiatief: “Zonder honger naar bed” in Zeeuws-Vlaanderen

Doorlopend:

- Markt met milieusparende producten en initiatieven,

- Ideeën om meteen mee te beginnen,

- Test uw kennis over afvalscheiding,

- Proeverijtjes.

- JOTA-reparatie helpt u ’s morgens met reparaties aan elektrische apparaten, computers, kleding

13.00 Initiatief “Zonder honger naar bed” in Zeeuws-Vlaanderen

14.30 “Van waardeloos naar waardevol in de voedselketen”

16.00 Sluiting

Kennismaken met JOTA

JOTA heeft heel veel te bieden voor verschillende groepen mensen. Daar hebben we een presentatie van gemaakt, want met woord en beeld blijft het beter hangen en je kunt er nog eens rustig over verder praten. De presentatie is al op diverse plaatsen gehouden. Als u denkt, dat het in uw vereniging, groep, kerk ook fijn zou zijn, als meer mensen over JOTA te weten komen? Nodig ons dan uit voor en bijeenkomst. Daar haken we graag op in.

Mini roparun Sluis start en finisht in JOTA

Zo’n zevenhonderd scholieren doen dit jaar weer mee aan één van de twee ‘mini-Roparuns’ in Zeeuws-Vlaanderen.

Op 12 mei is de editie in de gemeente Sluis. Deze heeft JOTA als start en finishplaats gekozen. Een week later is die vanuit Terneuzen.

Aan de evenementen doen teams van acht kinderen tussen 10 en 15 jaar mee. Ze leggen in estafettevorm een route af van 65 kilometer. De deelnemers laten zich sponsoren en halen op andere manieren geld op. De opbrengst gaat naar Stichting Roparun. Vaak vloeit het geld vervolgens terug naar lokale zorgorganisaties.

Jaarverslag 2016 en flyer

In 2015 was JOTA nog maar een deel van het jaar open, maar in 2016 hebben we een heel jaar gedraaid. Het bestuur was dan ook zeer benieuwd naar de (financiële) resultaten. Dankzij de inspanning van veel mensen en de goedgezindheid van fondsen, sponsoren en gevers, is het resultaat boven verwachting en konden we het jaar afsluiten met slechts een klein verlies. Momenteel ligt het jaarverslag bij de drukker, maar binnenkort kunt u het inzien in JOTA, of via de website.

Tevens was het hard nodig om een nieuwe flyer te maken, die vertelt over de vaste activiteiten, die momenteel in JOTA plaatsvinden. Die is ook intussen af en ligt bij de drukker. Zodra hij klaar is, kunt u hem meenemen om uit te delen aan kennissen en vrienden. Graag zelfs!

Bijzondere dagen- bijzondere maatregelen

De komende weken zijn er een aantal bijzondere dagen, die invloed hebben op de openingstijden van JOTA.

Op 27 april Koningsdag is JOTA open en staan we met een boekenkraam buiten. Bij mooi weer staat natuurlijk ook het terras klaar, tijdens de rommelmarkt, die gehouden wordt op het Raadhuisplein.

Die dag is er geen JOTA-aan tafel. Dat geldt ook voor de week erop. Het is dan donderdag 4 mei, nationale herdenking van de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog. Ook dan is er geen JOTA-aan tafel.