JOURNAAL 2017-8

Filmpje over JOTA

Eén leerling van ’t Zwincollege, die zijn maatschappelijke stage deed in JOTA, heeft een promotiefilmpje gemaakt voor RTV Scheldemond over JOTA. Het filmpje geeft een leuk overzicht van de verschillende activiteiten. Het is te vinden via internet op RTV Scheldemond en dan zoeken naar JOTA Oostburg.

 Beginnen met naailes

Het heeft even geduurd voor we erin slaagden om geschikte vrijwilligers te vinden voor het geven van naailes aan allochtone vrouwen. Na een oproep in een krant,  meldden twee dames zich aan, die ervaring hebben met dit werk en ze hebben er zin in. Dat betekent dat dit project waarschijnlijk binnenkort van start kan gaan en dat ook andere allochtone vrouwen zich kunnen aansluiten. Graag even bericht aan het buffet in JOTA of tijdens openingstijden via het telefoonnummer in het briefhoofd (van woensdag tot zaterdag is JOTA geopend).

Menu’s op de website

Er is goed nieuws voor internetgebruikers. De menu’s van JOTA-aan tafel staan voortaan op de website. Zo kunt u alvast van te voren zien, wat de vrijwilligers, die de menu’s samenstellen voor u in petto hebben. Gezellig en gezond is het motto en bij het zien van zoveel lekkers loopt het water je al meteen in de mond.

Met de taalklas op tuinbezoek in Schoondijke

 “ Ik wil graag iets meer leren overde Nederlandse manier van tuinieren.”  Zo bracht één van onze deelnemers ons op het idee om een uitstapje te maken naar Schoondijke. Want waar kan je nou beter naar toe gaan om meer te weten te komen en te genieten van de tuin als bij Kees Jacobse. In de taallessen hadden we al meerdere malen gewerkt over het thema voorjaar, tuin, tuingereedschap en zaaien. Leergierig gingen we op een prachtige zomermiddag met een kleine groep naar “Juust wak wou”.  En wat hebben we genoten!!! Eén van de vrijwilligsters bij JOTA, die ook vrijwilligster is bij Kees in de tuin, nam ons bij de hand. Enthousiastvertellendleidde ze ons over de kronkelige paadjes door de verschillende  soorten tuinen. We kwamen ogen te kort.  De reusachtige bomen, de prachtige kleuren, de waterpartijen, de stille hoekjes, de hoeveelheid planten, de geur van de kruiden. En de leuke weetjes en grote plantenkennis van de vrijwilligster maakten het extra leuk. Onder het genot van de koffie op het terras bij Bep, konden we Kees zelf ook vragen stellen. Ook namen we nog een kijkje in het atelier van Kees. Dat hij ook bedreven is in de schilderkunst konden we zien aan de prachtige aquarellen van bloemen en landschappen. Nog nagenietend en onder de indruk van al het moois wat we hadden gezien keerden we terug naar Oostburg. Het was een heerlijk uitstapje.

Netwerk breidt zich uit

Het netwerk rond JOTA breidt zich steeds meer uit. Inmiddels ontvangen meer dan 100 mensen het JOTA-journaal. Dan weten we nog niet aan hoeveel mensen het wordt doorgeklikt. Ook blijken de advertenties in de Scheldexpress goed gelezen te worden, gelet op het aantal mensen dat daarop reageert. Zo hebben we alweer enkele nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen.