Journaal 2018-2

Veelkleurige proeverij, Congo

Op 27 januari vindt er voor de 2e keer een Veelkleurige Proeverij plaats in JOTA. Onze streek is rijk aan mensen van verschillende culturen en deze rijkdom willen we graag voor het voetlicht brengen. In november genoten we van Syrische gerechten en nu staat de Democratisch Republiek Congo centraal. Vijf Congolese vrouwen vinden het leuk om samen een heerlijke maaltijd klaar te maken, zodat u eens kunt proeven wat er bij hen op tafel komt. Congo is maar spaarzaam in het nieuws en als dat het geval is dan meestal vanwege oorlogsgeweld, seksueel geweld, honger en vluchtelingenstromen. De mensen, die in West Zeeuws-Vlaanderen wonen zijn uitgenodigde vluchtelingen. Zij willen graag hun sociale netwerk uitbreiden en op deze manier iets van hun traditie overbrengen.
Kom dus op 27 januari

  • meehelpen met koken, 15.00 uur

  • mee-eten, 18.00 uur

  • genieten van een interculturele ontmoeting

  • genieten van Congolese muziek

  • genieten van de veelkleurigheid van traditionele Afrikaanse kleding

    Aanmelden is nodig, zodat we weten voor hoeveel mensen gekookt moet worden. Maximaal 50 deelnemers. Deelnemers betalen € 5,- p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis. De eerste 15 aanmeldingen zijn al binnen, dus wacht niet te lang, als u niet teleurgesteld wilt worden.

Computer kundige gezocht

Voor JOTA-reparatie zijn we op zoek naar iemand, die een beetje verstand heeft van computers, vooral van software. Geregeld hebben we gasten met problemen op dat gebied. JOTA-reparatie vindt plaats op de laatste zaterdag van de maand van 10.00-12.00 uur. Dan heeft u een beetje idee van hoeveel tijd er van u, als vrijwilliger gevraagd wordt.

Alzheimer café

“Sluis moet een dementievriendelijke gemeente worden. Een initiatiefgroep die ontstaan is bij woonzorgcentrum Coensdike in Aardenburg wil het taboe rond dementie doorbreken” zo lazen we in juli 2017 op de website van de PZC. Intussen heeft de initiatiefgroep aan JOTA gevraagd of zij een proef mogen nemen met het houden van een Alzheimercafé. JOTA is laagdrempelig en gezellig ingericht, is de gedachte. Vier keer in 2018 zal er een Alzheimercafé gehouden worden in JOTA. Daarna wordt bekeken of het plan een vervolg kan krijgen en hoe. Op 7 maart om 14.00 uur is de start. Mensen die last hebben van de ziekte en de mensen om hen heen zijn van harte welkom.