JOURNAAL 2018-1

Vooruit kijken en even achterom
JOTA-JONG &OUD, spelletjesmiddag

Door de drukte rond Kerstfeest en Oud en Nieuw bent u misschien tot nu toe vergeten om u aan te melden voor de gezellige spelletjesmiddag op 4 januari. Het zou jammer zijn als u er niet bent om samen met eigen of andermans kleinkinderen spelletjes te komen doen: dammen, schaken, puzzelen, of een spel dat uzelf meebrengt. En er is een quiz over 2017. De middag duurt van 13.30 tot 16.00 uur. en als afsluiting eten we samen een broodje hamburger!!
Kosten zijn € 2,50 p.p.
Aanmelden verplicht: roeli@jota-jong.nl

Kennismaken met christelijke meditatie
In het vorige JOTA-journaal stond een aankondiging over deze drie kennismakingsavonden. Misschien is dit bijzondere aanbod aan uw aandacht ontsnapt, maar er is nog ruimte om mee te doen. De begeleiding is in handen van Marga Haas. Zij schrijft hierover: “Wie een tijdje mediteert, zal ervaren dat het steeds makkelijker wordt om je tijdens je gewone dagelijkse bezigheden af te stemmen op de stilte en vandaar uit te spreken en te handelen. Je leert te luisteren naar en je over te geven aan de stille stem van God, die ook jou roept. Zo krijgt jouw leven steeds meer richting.”
De avonden vinden plaats op zondag 7 en 21 januari en 4 februari 2018 in de Stilteruimte van JOTA. Ze duren van 19.30-20.45 uur; vanaf 19.15 uur is er koffie/thee. De serie avonden kost € 22,50. Opgave: jota.oostburg@gmail.com. En er ligt een intekenlijst op het buffet.

Samen kerstfeest vieren in JOTA
Op tweede kerstdag vierden we met 44 mensen kerstfeest in JOTA. Sommigen waren er al vanaf 15.00 uur, anderen kwamen tegen etenstijd. Aan de gezellig gedekte tafels vonden nieuwe kennismakingen plaats. Tussen de gangen door werden delen van het kerstverhaal voorgelezen, o.a. ook wat er over de geboorte van Jezus staat in de Koran. De inspanningen van het kookteam en het team van gastheren en –vrouwen werden door de gasten zeer op prijs gesteld.

Het “gewone werk”
Nu de feestdagen weer achter de rug zijn, kunnen we de aandacht weer eens vestigen op het gewone werk.

JOTA-aan tafel
Bij JOTA-aan tafel bent u elke 14 dagen op donderdag welkom. ons motto is: “Samen
eten is gezellig en gezond”. Tijdens de maaltijd, die om 18.00 uur begint, kunt u
andere mensen ontmoeten en met hen in gesprek raken. Op 11 januari om 18.00 uur wordt
de eerste maaltijd in het nieuwe jaar geserveerd. Graag uiterlijk woensdag voorafgaand aanmelden. Eventueel kunt u worden gehaald en thuisgebracht.

Voorgerecht: Preisoep
Hoofdgerecht: Peekluts of vegetarische hutspot uit de oven met geitenkaas
Nagerecht: Warme appel

Dinerbon
En wist u nog, dat we in JOTA ook dinerbonnen verkopen, voor als u eens iemand wilt verrassen met een etentje. U kunt de dinerbon voor € 7,50 aan het buffet kopen. Tegen inwisseling van de bon kan uw gast gratis meeeten. 

Verkoop tweedehands boeken
Nu we ruim twee jaar draaien is algemeen bekend dat er in JOTA tweedehands-boeken te
koop zijn, goede, vaak recente, tweedehands boeken. Regelmatig komen er mensen
snuffelen tussen het aanbod. In de zomer staan we geregeld buiten met een tafel en
loopt de verkoop harder dan in de winter. Daardoor is onze opslag momenteel vol en willen we u vragen voorlopig geen boeken te brengen.

Pannenkoekenfeest
We hebben opgemerkt, dat het door onze gasten zeer wordt gewaardeerd als er verse pannenkoeken worden gebakken. Daarom hebben we besloten om elke 2e zaterdag in de maand pannenkoeken aan te bieden, naast de gewone lunchgerechten. Lekker met stroop of basterdsuiker!

Agenda:
3 januari, 13.30 u breicafé
4 januari, 13.30-16.00 u spelletjesmiddag voor jong&oud
7 januari, 19.30 u kennismaken met christelijke meditatie
10 januari, 13.15 naailes allochtone vrouwen
11 januari, 13.00-15.00 conversatieles
11 januari 18.00 u JOTA-aan tafel
12 januari 9.00-10.00 sociaal spreekuur
13 januari pannenkoekenfeest in JOTA
Elke woensdag 10-11 uur telefonisch sociaal spreekuur, (telefoonnummer 06-53307203)
Elke woensdag 13.15-15.15 uur, naailes voor allochtone vrouwen,
Elke donderdag, 13-15 uur, conversatielessen Nederlands voor nieuwe Nederlanders
wordt vervolgd!