JOTA-JOURNAAL 2018-6

21 april, DAG VAN DE AARDE

VAN 11.00-16.00

“Eten we binnenkort plastic soep?”

Om 11.00 opent wethouder Jack Werkman het programma en meteen aansluitend dansen de meiden van dansschool Anita Bekers “de plastic soep”. Er is van alles te beleven in de kraampjes buiten en bij JOTA binnen: informatie, een quiz, proefjes om het plastic afval te kunnen (onder)scheiden. En er worden pannenkoeken gebakken!

Zoals vaak gaan de kinderen ons voor. Op 6 april hoorden ze eerst een verhaal over hoe kostbaar het geschenk van de aarde eigenlijk is. Dat motiveert om er goed voor te zorgen en om bij te dragen aan een schone aarde, om te beginnen om ons heen. De kinderen trokken gewapend met hesjes, handschoenen, grijpstokken en vuilniszakken door Oostburg om afval te verzamelen. Daarmee gaan ze op 20 april aan de slag, om er kleding van te maken of een kunstwerk. Het is maar net wat er van komt. In elk geval is het resultaat een dag later te zien. Ook gaan ze proefjes doen waarbij ze leren hoe schadelijk sommige dingen zijn, als je ze achterlaat in de natuur.

Pannenkoekenfeest, 14 april

Het wordt steeds meer bekend, dat er op de 2e zaterdag van de maand pannenkoeken worden gebakken in JOTA. Verschillende gasten houden er al rekening mee; ze komen gezellig bij ons lunchen. Misschien een ideetje voor Opa’s en Oma’s om hun kleinkinderen mee te verrassen?

JOTA-aan tafel, 19 april

Bietencarpaccio met pistachenoten staat er op het menu bij JOTA op 19 april. Dat wordt weer smullllllen! Als we onze gasten mogen geloven is dat overigens wel erg vaak het geval. Verder eten we die dag spaghetti met paddenstoelen en koolsalade en voor als u nog een plekje over heeft: Haagse bluf met lange vingers toe. Graag even aanmelden van te voren, dan koken we met alle plezier ook voor u.

Koningsdag, 27 april, boekenmarkt

Op Koningsdag is er altijd een rommelmarkt op het Raadhuisplein, zo’n beetje voor de deur van JOTA. Dan zetten wij onze boeken buiten! In de winter zijn er weer veel boeken binnengekomen, zelfs zo dat we een stop moesten inlassen op het brengen van boeken. Alles zat vol. We hopen op Koningsdag weer veel te verkopen. Dat levert lekker wat op en maakt ruimte voor nieuwe boeken.

25 mei  Matchdag

In samenwerking met Porthos wordt gewerkt aan een matchdag. De datum is al bekend: 25 mei. En wat is het doel? We willen mensen met elkaar in contact brengen, die dezelfde hobby hebben, of het nu gaat om een verzameling (oude prentbriefkaarten, postzegels enz), of om mensen die samen willen wandelen, fietsen, koken, knutselen of wat dan ook. En het kan ook zijn dat er een contact ontstaat van iemand, in een rolstoel, die graag eens naar buiten wil en iemand die het leuk vindt om eens met iemand te gaan wandelen.

Achter de schermen

Momenteel wordt er in JOTA hard gewerkt aan verschillende documenten. Het jaarverslag over 2017 is bijna klaar. Hierin staat weer een hele serie nieuwe activiteiten, die het licht zagen. Het beleidsplan van JOTA-jong wordt in belangrijke mate herzien. En deze week wordt begonnen met een nieuw beleidsplan voor JOTA, waarin de uitgangspunten en plannen voor de komende jaren worden geformuleerd. Van al deze dingen merkt u als gasten en betrokken mensen weinig, tenzij u het vraagt aan de gastheren en – dames.