JOTA-Journaal 2018-7

JOTA-jongmiddag, 18 mei

Iedereen heeft talent, maar gelukkig heeft niet iedereen hetzelfde talent. Het is boeiend om tijdens je leven te ontdekken op welk gebied jouw talent ligt. Is dat muzikaal, beeldend, sportief, sociaal, technisch of noem maar op. Op 18 mei gaan we met de kinderen ontdekken of hun talent ligt bij tekenen, meer in het bijzonder straattekenen. Een vrijwilliger gaat hen een workshop straattekenen geven. Voor JOTA kunt u hun verrichtingen gadeslaan en het resultaat bewonderen. Om 13.15 u starten de kinderen van groep 1-4 en vanaf 15.30 u is de beurt aan groep 5-8. Kinderen kunnen zich opgeven bij onze jongerenwerker Roeli Donker via tel. 06-22957270 of roeli@jota-jong.nl.

Matchdag, 25 mei

Op 25 mei organiseren JOTA en Porthos Sluis samen de WeHelpen Matchdag. Deze Matchdag heeft als thema ‘Interesses delen’ en vindt plaats van 15.00 uur tot 17.00 uur bij JOTA.
Ben jij op zoek naar een leuke vrijetijdsbesteding, maar weet je niet goed wat? Tijdens de matchdag WeHelpen kun je kennis maken met andere mensen die graag hun hobby, passie of interesse met je delen. Dan hou je er een maatje aan over! Aanmelden is niet nodig.
Ben jij gek op koken, fotograferen, wandelen of tekenen? Of heb je, alleen of in club-verband, een andere passie die je graag wilt delen met anderen? Wellicht kun je bezoekers van de matchdag dan inspireren en begeleiden om hun vrije tijd op een leuke manier in te vullen. Meld je aan zo spoedig mogelijk aan via sociaal makelaar Ria van den Abeele van Porthos Sluis (rvandenabeele@gemeentesluis.nl/tel. 140117). Wij zetten dan een tafel voor je klaar waarop jij je materiaal kunt leggen.

JOTA-reparatie, 26 mei
Steeds meer mensen weten JOTA te vinden met hun kapotte spullen. Op 26 mei is het weer JOTA-reparatie. We hebben die dag extra kennis van alles wat met de fiets te maken heeft in huis. Maar ook uw kapotte stofzuiger, lamp, losgelaten tafelpoot, laptop, die niet wil wat u wilt, zijn die dag van harte welkom. Of is uw kleding in de loop van de winter te nauw of te wijd geworden. U kunt ermee terecht bij de vrijwilligers van JOTA. En misschien kunt u zelf een handje helpen. In elk geval bent u nodig om te besluiten of een volgende fase van uit elkaar halen uw goedkeuring heeft.

Alzheimercafé, 30 mei
Na een geslaagde eerste versie van het Alzheimercafé, dat gehouden werd op 7 maart, staat er nu een nieuwe datum gepland nl 30 mei. Uit het persbericht: Op het moment dat je de diagnose dementie krijgt, komen er veel vragen naar boven. Je bent onzeker over wat komen gaat. Je weet dat je door de dementie zal veranderen, maar wat zal dat precies betekenen (lichamelijk, psychisch en emotioneel)? Op welke hulp en instanties kunnen mensen met dementie en hun naasten een beroep doen? Zal je nog wel de dingen kunnen blijven doen waar je van geniet? Wie ondersteunt de mantelzorger? Op 30 mei geven Lindsay de Mey en Chantal de Kam van Zeeuwse Zorgschakels toelichting over wat de casemanager kan betekenen voor personen met dementie en hun naasten in de periode na de diagnose. We gaan dieper in op waar vooral behoefte aan is om in deze periode je nieuwe leven vorm te geven. In de vorm van een “dementiewijzer” geven we een overzicht mee van de bestaande instanties in onze regio.
Het Alzheimercafé opent zijn deuren om 13.30 uur. Het programma start om 14.00 uur en zal tot 16.00 uur duren. Er is gelegenheid om vragen te stellen en na te praten.

Miniroparun Sluis, 1 juni
De organisatie van de Miniroparun heeft dit jaar weer onderdak gevraagd op 1 juni in JOTA. Start en Finish vinden plaats op het Raadhuisplein. De verwachting is dat er rond de 70 teams gaan deelnemen. De scholen teams leggen 65 km af.
Het eerste team vertrekt rond 8:30 uur en het laatste team om 10:45 uur. De verwachting is dat de teams tussen 15:30 uur en 18:00 zullen aankomen in het centrum van Oostburg. Op het terras van JOTA zit u eerste rang. Voor die gelegenheid zullen we het terras uitbreiden.