JOTA-JOURNAAL 10

WERELDVLUCHTELINGENDAG

De mensen, die naar JOTA kwamen op Wereldvluchtelingendag weten intussen wat een waterorkest is en hoeveel plezier je samen kunt maken. Zelfs zoveel, dat één van de aanwezige vluchtelingen na afloop zei, dat ze de hele avond niet aan haar zorgen had hoeven denken. En een andere vluchteling ging halverwege zijn fluit en handtrommel halen, want van te voren had hij zoveel last van stress, dat hij verwachtte niet te kunnen spelen. Zo’n 30 mensen, zongen samen, maakten muziek en genoten van lekkere Syrische hapjes. “Muziek verbindt” luidde het thema en daar was geen woord Spaans bij.    

HIGH TEA

Op verzoek van twee jonge vrouwen onderzochten we mogelijkheden om contact te leggen tussen mensen van onder de 50 met alleen een lichamelijke beperking. Een high tea leek hen een aantrekkelijk middel om dat te bereiken. Zelf zochten ze de recepten bij elkaar en verspreidden flyers op plaatsen waar men verwachten kan, dat mensen met een handicap komen, zoals bij de fysiotherapie. Op de morgen van 3 juli werden alle hapjes klaargemaakt, die ‘s middags op het buffet terecht kwamen, samen met theetjes en andere drankjes. Helaas viel de opkomst erg tegen. Maar mensen, zoals zij, die vaak te maken hebben met tegenvallers, laten zich niet zomaar uit het veld slaan. Dus na de vakantie staat een nieuwe datum gepland en dan gaan we het weer proberen. Intussen gebruiken we onze netwerken om meer mensen te wijzen op deze ontmoeting.

ZOMERFAIR

De Oostburgse winkeliersvereniging heeft het initiatief genomen om een zomerfair te houden in het centrum van Oostburg. Er zullen activiteiten zijn voor jong en oud en kraampjes van bekende en onbekende ondernemers. Een dag vol gezelligheid en ook JOTA doet mee. We willen onze organisatie en activiteiten op een aantrekkelijke manier presenteren. Om dat te versterken worden er buiten pannenkoeken gebakken, dan krijgen de bezoekers er meteen lucht van, dat er iets

OPEN AIR FILMAVONDEN

Vorig jaar werd door de Stadsraad van Oostburg en JOTA-jong samengewerkt om te komen tot open air filmavonden voor kinderen en jongeren. Dat was zo’n groot succes, dat dat dit jaar zal worden herhaald. Op 18 en 25 juli om 20.00 uur wordt er op het plein voor JOTA een film gedraaid voor alle leeftijden. Zelf stoelen en    kussentjes meenemen om op te zitten. Je betaalt €2,50 en dan krijg je ook nog een glas fris en natuurlijk popcorn.  

SOCIAAL SPREEKUUR

Voor mensen, die problemen hebben met het verkrijgen van financiële ondersteuning van de overheid, of het invullen van formulieren, is er twee keer per maand een sociaal spreekuur in JOTA. Elke 2e en 4e woensdag van de maand, van 10.30-11.30 u kunt u binnenlopen en zijn er vrijwilligers van JOTA om naar u te luisteren en met u mee te denken over hoe uw probleem opgelost kan worden. Maar u kunt ook bellen 06-533 0720

VAKANTIETIJD

In juli en augustus is JOTA ook open op maandag en dinsdag. Maandag van 12.00 - 16.00 uur en van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 - 16.00 uur.

JOTA-JOURNAAL

Wilt u een digitaal abonnement op het JOTA-journaal, of wilt u het juist niet meer ontvangen? Laat het dan even weten via jota.oostburg@gmail.com