JOTA-JOURNAAL 11

AFSCHEID VAN TIM

Helaas hebben we bij JOTA weer afscheid moeten nemen van één van onze vrijwilligers, nl André Timmerman, beter bekend als Tim. Op 27 juli is hij overleden. Sinds de start van JOTA was Tim elke week bij de Voedselbank te vinden om te helpen bij het uitdelen van de pakketten. Maar ook daarvoor al, toen het voedseluitdeelpunt nog bij de Kringloopwinkel was, was hij er al bij betrokken. Regelmatig bracht hij pakketten weg, als mensen niet in staat waren om zelf naar Oostburg te komen. We verliezen in Tim een markante persoonlijkheid, die wij met dankbaarheid en respect gedenken.

HET BREICAFE GAAT DOOR

De dames van het breicafé zijn echte bikkels. Ondanks de warmte wordt er elke 14 dagen verder gebreid, geborduurd of gequilt. Als u mee wilt doen, kunt u zo aanschuiven. Neem uw eigen werk mee en u kunt meteen meedoen met een gezellig praatje, een kopje koffie of thee en ondertussen vordert het werk. In het kastje in de hal bij JOTA hangt het overzicht van alle breimiddagen.

SAMEN ETEN, GEZELLIG EN GEZOND

Dat is het motto bij JOTA-aan tafel. Op 9 augustus staan de vrijwilligers er garant voor, dat er om 18.00 uur weer een heerlijke maaltijd op tafel staat. Wat denkt u van het menu hiernaast. U kunt nog meesmullen, voor € 7,50, als u zich uiterlijk woensdag opgeeft.

2e ZATERDAG VAN DE MAAND, PANNENKOEKENFEEST

Zaterdag 11 augustus, tijdens de boeken- en platenmarkt in Oostburg houden we weer een pannenkoekenfeest bij JOTA. Bij mooi weer wordt er buiten gebakken en verleiden we de boekenwurmen met de heerlijke geuren van verse, in roomboter gebakken, pannenkoeken. Ook als u geen belangstelling heeft voor boeken, kunt u uiteraard een pannenkoek komen eten.

NAAILES VOOR ALLOCHTONE VROUWEN

Hoewel op sommige plaatsen in Nederland de zomervakantie nog niet eens halverwege is, begint bij ons het einde al in zicht te komen. Op 20 augustus beginnen de scholen weer. Dat betekent dat de taal- en naailessen voor nieuwe Nederlanders ook weer beginnen. De naailessen beginnen op woensdag 22 augustus van 13.15-15.15 uur. Het afgelopen jaar is een groep van drie vrouwen begonnen. Zij hebben al goede vorderingen gemaakt. Zij naaiden onder andere tasjes met een verschillende moeilijkheidsgraad, een etui en een schort. Nieuwe cursisten, die graag willen leren naaien met een elektrische naaimachine, kunnen zich melden aan het buffet van JOTA. Bij voldoende belangstelling zal een nieuwe groep worden gestart.

TAALLESSEN VOOR NIEUWE NEDERLANDERS

Deze taallessen zijn bedoeld voor mensen, die willen oefenen met het Nederlands. Ook al zijn zij geslaagd voor het inburgeringsexamen, dan betekent het meestal nog niet dat zij de taal goed kunnen spreken. Kent u mensen, die geholpen zouden zijn met meer oefening? Wilt u hen dan attent maken op de mogelijkheid, die JOTA biedt? De lessen beginnen weer op donderdag 23 augustus van 13.00-15.00 uur en deelname is gratis. Dat betekent overigens niet dat het vrijblijvend is. De docent doet er veel moeite voor om elke week met een aantrekkelijk onderwerp te komen; een onderwerp dat dicht bij de praktijk ligt van het leven in de Nederland. Om een paar voorbeelden te noemen: de supermarkt, het bezoek aan de dokter, het onderhoud van de tuin en ongedierte in huis passeerden het afgelopen jaar.

JOTA-JONG BOUWT VERDER

Ook tijdens de vakantie bouwt JOTA-jong verder, letterlijk en figuurlijk. Bij de kindervakantieweek, die begint op 13 augustus is jongerenwerker Roeli present. Zij zet zich in samen met de mensen van de stichting Cool tot be active om kinderen een leuke week te bezorgen, door samen te bouwen aan het huttendorp, dat op het terrein bij de Stelle verrijst. En ondertussen bouwt ze aan haar netwerk en bouwt ze aan vertrouwen van kinderen en ouders.

Wilt u een digitaal abonnement op het JOTA-journaal, of wilt u het juist niet meer ontvangen? Laat het dan even weten via jota.oostburg@gmail.com

wordt vervolgd!