JOTA-JOURNAAL12

’t IS WEER VOORBIJ ........

Wat een prachtige zomer hebben we gehad. Veel vakantievierders waren uitermate tevreden over de mogelijkheden om vakantie te houden in onze streek. Het weer werkte daar natuurlijk geweldig aan mee. Ook in JOTA hebben we veel mensen mogen ontvangen. De prachtige bloembakken gaan in fotoformaat de hele wereld over.

Geregeld konden we iets vertellen over de doelstelling en achtergrond van ons project. Dat oogstte veel waardering. Ook onze vaste gasten bleven komen en konden zelfs vaker binnenlopen, omdat we ook op maandag en dinsdag open waren. Alle lof aan onze vrijwilligers, die dat allemaal mogelijk maakten. Met het einde van augustus eindigen ook de uitgebreidere openingstijden. Vanaf 1 september zijn we weer van woensdag t/m zaterdag geopend.

NIEUWE VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Vakantie is zo leuk, omdat er daarna weer werk op ons wacht, betaald werk of vrijwilligerswerk. Het team van JOTA verwelkomt graag nieuwe mensen m/v, die minimaal een dagdeel in de 14 dagen beschikbaar zijn voor het werk in JOTA- trefpunt. U wordt gastheer/vrouw en ontvangt mensen, biedt hen een versnapering aan of voert, indien er behoefte aan is, een gesprekje.

WEEK VAN SAMEN

Bij JOTA staat ontmoeting centraal. In de Week van Samen willen we daar nog eens extra aandacht aan besteden door extra veel samen te doen. In de week van 27 september tot 6 oktober gaan we daarom heel veel verschillende activiteiten ontplooien voor heel veel verschillende mensen. Misschien ontstaan er daardoor nieuwe contacten tussen mensen, blijkt er een gemeenschappelijke belangstelling, hebben mensen gewoon een plezierige middag, kortom ontmoeting in de breedste zin van het woord. In het volgende JOTA-journaal zullen de plannen uitgebreid toegelicht worden, maar hier alvast een tip van de sluier:

- een rondrit door de streek met mensen, die niet over eigen vervoer beschikken, met aansluitend een maaltijd in JOTA,

- een middag samen bekende en onbekende liedjes zingen,

- een ontmoetingsavond voor mensen die weliswaar een lichamelijke beperking hebben, maar toch graag activiteiten willen ondernemen. Waar liggen de kansen en mogelijkheden?

- een middag samen bordspellen spelen

- het Alzheimer café voor mensen die te maken hebben met deze ziekte,

- het Mamacafé voor ouders met jonge kinderen

- een veelkleurige proeverij met Eritrea als aandachtsgebied

JOTA-REPARATIE, 25 AUGUSTUS

Aanstaande zaterdag, van 10.00-12.00 is het weer zover. Dan zitten de vrijwilligers van JOTA-reparatie met hun gereedschap te wachten om u te helpen met uw klussen. Stel hen niet teleur en kom met uw kapotte lamp, computer of kledingstuk, dat dringend aandacht nodig heeft. Dan gaat u waarschijnlijk met een blij gezicht naar huis.

ROMMELMARKT IN OOSTBURG, PANNENKOEKEN IN JOTA

Op 1 september is het weer rommelmarkt. Dat betekent, dat er in JOTA pannenkoeken gebakken worden. Vanaf 11.00 uur zijn ze warm verkrijgbaarvoor de democratisch prijs van € 1,50 per stuk. Alleen de geur al doet een mens watertanden.

EEN BLIJ GEZICHT BIJ DE VOEDSELBANK

Veel ouders, die afhankelijk zijn van een pakket van de Voedselbank, zien verjaardagen met de nodige zorg tegemoet. Hoe maak je er een feest van als er niets is om het feestelijk te maken? Vooral je kind, gun je het zo graag. De Stichting Kadoos Zeeuws-Vlaanderen heeft dat probleem onderkent en komt ouders te hulp. Zij kunnen bij het voedseluitdeelpunt, bijvoorbeeld in JOTA, een formulier invullen. De Stichting Kadoos zorgt er dan voor dat alles aanwezig is om het feest door te laten gaan: slingers, cadeautjes die de

ouders, broertjes en/of zusjes kunnen geven, traktatie voor op school, limonade, chips enzovoorts. Afgelopen vrijdag was er zo’n blije moeder in JOTA, die zoveel spullen mee naar huis kon nemen, dat zij het niet in haar eentje kon dragen. Er was zelfs een taart bij met de naam van de jarige erop gedecoreerd. Wat een leuk initiatief!

MAMACAFé START WEER, 7 SEPTEMBER

Nu de kinderen weer naar school gaan, kunnen de moeders naar het Mamacafé komen. Op 7 september is er weer één, van 10.00-12.00. Ook nieuwe moeders zijn hartelijk welkom om iedere eerste vrijdag van de maand naar JOTA te komen en onder het genot van een kopje koffie of iets anders ervaringen en weetjes uit te wisselen met een groep gelijkgestemden. Ook vaders zijn uiteraard van harte welkom. Voor de kleintjes is er in de speelgoedkast genoeg te vinden om zich mee te vermaken.