JOTA-JOURNAAL 2019-1

Veelkleurige proeverij

Op 26 januari is er weer een Veelkleurige proeverij in JOTA. Dit keer staat Irak in het middelpunt. Bijzonder is, dat het leden zijn van één familie, die komen koken overdag en ’s avonds een aantrekkelijke maaltijd opdienen. Een Veelkleurige proeverij is bedoeld om mensen van andere nationaliteiten de mogelijkheid te bieden om iets te laten zien en te laten proeven van hun cultuur aan Nederlanders. Het is mogelijk, dat er ook muziek gemaakt wordt, of foto’s getoond worden, of misschien traditionele kleding. Bij de maaltijd, die om 18.00 uur begint, is iedereen welkom. Voor de maaltijd, die € 5,- per persoon kost, moet u zich voor 20 januari opgeven via een lijst, die in JOTA ligt. Haast u, want er zijn alweer heel wat aanmeldingen. Kinderen eten gratis mee.

Voetbalplaatjes en Vitamini’s

Bij de grote supermarkten wordt bij besteding van een bepaald bedrag, weer van alles gratis uitgedeeld. Mensen, die afhankelijk zijn van de Voedselbank, komen meestal minder voor die plaatjes in aanmerking. Dat betekent, dat hun kinderen ook minder mee kunnen doen aan het verzamelen en ruilen van plaatjes. Op het buffet bij JOTA staat vanaf nu een doosje klaar om plaatjes en spaarpunten, die u zelf niet gebruikt, in te doen. Dan krijgen de ouders van die kinderen heel gewoon ook voetbalplaatjes en vitamini’s bij hun wekelijkse boodschappen en zelfs bij één pakket van allebei wat. Dat is dan wel weer bijzonder.

Informatiebijeenkomst voor laaggeletterden

Voor mensen, die het lastig vinden om Nederlands te lezen en te schrijven start op 8 februari een lees-en schrijfgroep ‘Nederlands als eerste taal, (kort NT1)’. Er wordt gewerkt in een kleine groep en ieder werkt op eigen tempo. Men leert bijvoorbeeld:

• een whatsapp, sms, mail of verhaaltje schrijven
• formulieren invullen
• op de computer werken.
Kent u mensen, die hiermee geholpen zouden zijn, wilt u hen dan attenderen op een informatiebijeenkomst van Porthos in JOTA op vrijdag 18 januari, van 10.00 en 11.30 uur.

Filmpremière “Vluchtelingen in Veilige Haven”

Het afgelopen jaar zijn door een vrijwilliger voor de Stichting Kerk en Vluchteling verschillende keren opnamen gemaakt in JOTA, voor de film “Vluchtelingen in Veilige haven”. De film is af en u bent hartelijk welkom voor de première op vrijdag 18 januari om 19.00 uur in de kerk ”de Levensbron”, Sloelaan 40 in Terneuzen. De film duurt bijna een half uur. Na afloop is er gelegenheid tot informele ontmoeting met wereldhapjes. Het zou natuurlijk leuk, als er zoveel mogelijk vluchtelingen aanwezig zijn. Kijkt u alstublieft eens om u heen, om te zien of er mensen zijn, die graag mee willen rijden.

Terugblik Kerstfeest in JOTA

Ook dit jaar was het op tweede Kerstdag weer gezellig druk in JOTA. Mensen, die graag samen kerstfeest vieren kwamen al vroeg in de middag om te babbelen of een spelletje te spelen. De maaltijd werd gedeeld met 54 gasten en de keuken kreeg niets dan complimenten voor hun creaties met en over sterren.

Spelletjesmiddag

In tegenstelling tot vorig jaar, was er dit jaar volop belangstelling voor de spelletjesmiddag, die begin januari gehouden werd. Na het eten van een paar pannenkoeken werden de spelletjesdozen op tafel gezet. Kinderen, ouders en grootouders wisselden van tijd tot tijd van speelbord en om 16.00 uur, moesten we de kinderen echt aansporen om te stoppen.