JOTA-Journaal 2019-5

“Kom erbij” nodigt u uit voor 17 april

Kom erbij.jpg

Binnenkort is het zover, dan is er in JOTA een gezellige workshop bloemschikken voor Pasen. Het idee daarvoor is afkomstig van een groepje vrouwen, die het fijn vinden om anderen te ontmoeten en samen leuke dingen te doen. Er kunnen maximaal 15 mensen meedoen en er is nog plaats op 17 april. De workshop duurt van 10.00-12.00 uur en kost €5,- per deelnemer (inclusief materialen en consumptie). Wilt u zich vóór 10 april even opgeven?

JOTA-aan tafel

aan tafel1.jpg

In de komende twee weken, nl op 4 en op 11 april is het JOTA-aan tafel. Dit in verband met bijzondere dagen rond Pasen en Hemelvaartsdag, waardoor de maaltijd zou komen te vervallen. Schuif dus gezellig aan op 4 april aan.

DementieVriendelijk Sluis

dementievriendelijk.jpg

Op 3 mei begint de Stichting DementieVriendelijk Sluis officieel met haar werkzaamheden in en vanuit JOTA. Het gemeentebestuur erkent het belang van aandacht voor mensen, die te maken hebben met dementie. Om dat te onderstrepen komt burgemeester Vermue die dag om 11.00 uur naar JOTA om de openingshandeling te verrichten. Na enkele toespraken is er een receptie.

Twee keer pannenkoeken!

pannekoek.jpg

Er wordt door steeds meer mensen uitgekeken naar de pannenkoeken- zaterdagen in JOTA. De tweede zaterdag van de maand is de vaste dag, maar in april bakken we ook op Koningsdag, 27 april, van die heerlijke biologische pannenkoeken met traditioneel gistbeslag. Lekker met stroop, of basterdsuiker. Kom mee-eten en neem zo mogelijk kinderen en kleinkinderen mee.

Tweedehands boeken en het laatste nieuws

In JOTA staan enkele kasten met tweedehands boeken en CD’s voor de verkoop. De kasten worden regelmatig aangevuld en ververst. Ook buiten staat een kar met boeken. De verkoop van boeken is een belangrijke aanvulling op de inkomsten van JOTA. Op zaterdag 27 april, Koningsdag, zullen we bij goed weer met een goedgevulde boekentafel buiten staan.

En binnen kunt u terecht om lekker de krant te lezen op onze grote leestafel. De vrijwilligers schenken er graag een kopje koffie of thee bij.

Nieuwe vrijwilligers gezocht

vrijwilligers.jpg

Enkele keren per jaar doen we een oproep voor nieuwe vrijwilligers. Nu met de zomer in het vooruitzicht is dat weer heel belangrijk. Dan willen we vaker open te zijn, dus ook op maandag en dinsdag, maar daarvoor is extra menskracht nodig. Bent u iemand of kent u iemand, die op zoek is naar een leuke baan als vrijwilliger in een fantastisch team? Op 25 april is er weer een introductiebijeenkomst. Dan vertellen we wat de droom is van JOTA, hoe we daaraan werken en hoe vrijwilligers daar een plek in kunnen innemen. Misschien prijkt uw naam dan binnenkort ook in de lijst met namen van al onze vrijwilligers.

Terras geopend

Vanaf 1 april mogen de terrasstoelen weer naar buiten en de plantenbakken. Het ziet er nog een beetje onwennig uit, maar over enkele weken zijn de bakken weer net zo mooi als vorig jaar. En dan is het wel heel aangenaam om tussen die bloemenpracht een lekker kopje koffie te komen nuttigen of een heerlijke kop soep, die door één van onze vrijwilligers is gemaakt.

terras.jpg