JOTA-JOURNAAL 2019-8

Onze coördinator stelt zich voor

Ik ben Annemieke Dingemans, getrouwd met Robert. Samen zijn wij de trotse ouders van twee prachtige dochters. Ik ben opgegroeid in Zuid- Afrika en sinds 2011 mag ik Nederland “thuis” noemen. Vanaf 1 juni ben ik de nieuwe coördinator van JOTA.

Tijdens mijn Theologische studie hield ik mij bezig met jongerenwerk en met missionair werk in Mozambique. In die tijd heb ik een liefde en passie gevonden voor mensen van verschillende geloven, culturen en afkomst. Na de geboorte van onze dochters ben ik een tijd uit de theologie gestapt om mij meer te focussen op ons gezin en was ik werkzaam als tandartsassistente bij een praktijk op ons dorp. Iets wat ik met veel plezier deed maar ik merkte dat er iets ontbreekt. Iets wat ik bij JOTA weer heb gevonden. Een passie voor mensen, voor ontmoeting en een gevoel van samen zijn.

De komende tijd ga ik kennis maken met alle vormen van JOTA en zal ik een rondje maken langs alle activiteiten. Ik hoop om op korte termijn het thema “zingeving en inspiratie” te gaan uitbouwen, en ik neem de verantwoordelijkheid voor het werven en begeleiden van vrijwilligers alsook contacten leggen met externe partijen. Daarnaast zal ik de website bijhouden en activiteiten van JOTA op facebook plaatsen.

Ik zie er naar uit om op korte termijn persoonlijk kennis te maken met alle vrijwilligers en kijk uit naar een prettige samenwerking.

Themamiddag “Op weg naar Samen” wordt uitgesteld tot 27 september.

Aanstaande zaterdag 8 juni gaat de themamiddag niet door. Door allerlei omstandigheden waren er te weinig aanmeldingen. Reden om de middag uit te stellen tot het najaar. Het wordt nu vrijdag 27 september, aanvang 14.00 uur.

Jaarverslag van JOTA 2018 is uit

Annemieke Dingemans

Annemieke Dingemans

JOTA heeft een bijzonder goed jaar achter de rug. De trouwe lezers van het JOTA-journaal weten natuurlijk welke ontwikkelingen er gaande zijn, maar voor nieuwe lezers is hier een overzicht van de belangrijkste zaken :

• Het Alzheimercafé, dat 4 keer per jaar in JOTA wordt georganiseerd, trekt steeds meer bezoekers.

Week van samen 2018. Samen muziek maken met een krant.

Week van samen 2018. Samen muziek maken met een krant.

• Een groepje vrouwen start “Kom erbij”, een initiatief waar mensen samen leuke dingen kunnen doen en al doende met elkaar in gesprek komen.

• De stichting DementieVriendelijk Sluis overweegt om haar activiteiten vanuit JOTA te laten plaatsvinden.

• De bezoekersaantallen zijn weer gestegen t.o.v 2017.

• JOTA-jong wordt steeds meer een begrip voor de kinderen in de basisschoolleeftijd.

• In het najaar wordt, samen met de Kledingbank Zeeland, een pop- up kledingbeurs georganiseerd. Dat is een groot succes, reden om daar in 2019 mee verder te gaan.

• De Week van Samen is een ander project in het najaar. Gedurende een week worden allerlei activiteiten georganiseerd om mensen samen te brengen en tot ontmoetingen te komen. Niet alle activiteiten hebben het gewenste resultaat, maar toch wordt besloten om ook in 2019 weer een Week van Samen te houden.

• Het bestuur maakt plannen voor het aanstellen van een parttime coördinator, omdat het werk te veel wordt voor de vrijwilligers en zoals u reeds heeft kunnen lezen, is dat plan nu al gerealiseerd. Als u het hele jaarverslag digitaal wilt ontvangen, stuur ik het u graag toe, als u dat laat weten via jota.oostburg@gmail.com.

Samen bij JOTA-jong

Het thema “SAMEN bouwen” m.b.v. lege verpakkingen leverde prachtige resultaten op. Leuk om te zien, dat de jongste groep vooral bij elkaar, maar toch elk aan een eigen stukje aan het bouwen was, terwijl de oudste groep ideeën uitwisselde en de kinderen elkaar hielpen om hun plannen te realiseren. En dank zij het mooie weer konden we lekker buiten werken.

jota jong1.jpg

Op vrijdag 7 juni wordt het “Samen werken in de keuken”. Dat moet een aantal lekkere, gezonde hapjes opleveren, die gedeeld worden met elkaar en met ouders en verzorgers.

jota jong2.jpg

De laatste vrijdag van het seizoen is 21 juni. Evenals vorig jaar gaan we dan SAMEN spelen met water, tenminste als het weer het toelaat.

JOTA-reparatie, 29 juni

jota-reparatie.png

Elke laatste zaterdag van de maand zitten de vrijwilligers van JOTA-reparatie klaar om u te helpen met uw kapotte spullen. Daarmee voorkomen ze, dat die dingen voortijdig in de afvalstroom terecht komen en bespaart u op aanschafkosten. Er zijn al heel wat dingen gerepareerd, zoals stofzuigers, lampen, strijkijzers, fietsen en een boormachine. Verder is geadviseerd over tablets en laptops. Er zijn ook enkele dames, die helpen met kledingreparaties. Op 29 juni zit het team van 10.00-12.00 uur weer voor u klaar.

csm_Bakken.nl_Q2_Batch1_Pannenkoeken_Origineel_3b4e9665a9.jpg

Het is dan rommelmarkt in Oostburg en dus bakken we pannenkoeken bij JOTA.