Jota week van samen 2019.jpg

JOTA is een plaats waar je welkom bent en kunt delen wat jou beweegt! Ons uitgangspunt is: Elk mens mag er zijn, met zijn mogelijkheden en beperkingen. Tijdens de Week van Samen wil JOTA mensen met elkaar verbinden.

Van donderdag 26 September tot zaterdag 5 Oktober willen wij graag het Ubuntu gevoel aan iedereen in West ZeeuwsVlaanderen overdragen. Het Afrikaanse Ubuntu betekent: “ik ben omdat wij zijn” , (een mens heeft andere mensen nodig om zich voluit mens te kunnen voelen)

Week van Samen is voor IEDEREEN

Activiteiten in JOTA

Muziek met Martha

Ooit al muziek gemaakt met een krant of onuitsprekelijke woorden gezongen op de maat? Dat is allemaal mogelijk bij Muziek met Martha. Kennis van muziek en zangkwaliteiten worden voor deze workshop niet gevraagd; iedereen kan meedoen. Wat voor muzikaal avontuur Martha dit keer heeft voorbereid? Kom het beleven op: donderdag 26 september om 14:00

Symposium over eenzaamheid

week v samen jota (1).jpg

Hierbij nodigen wij u uit voor het symposium over ‘eenzaamheid’, “Op weg naar samen” waarin we willen onderzoeken hoe we mensen met eenzame gevoelens beter kunnen ondersteunen en verbinden met elkaar. Onder leiding van mw. Jeanine Sinke (Expert eenzaamheid, van het Aandachtshuis in Middelburg)

Vrijdag 27 september 2019 vanaf 13:30 in JOTA

Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 uur: Inloop

14.00 uur: Welkom, opening en inleiding

14.15 uur: Interactieve ronde o.l.v. mw. Jeanine Sinke

16.00 uur: Afsluiting met hapje & drankje

Graag aanmelden uiterlijk 21 september door middel van:

E-mail: jota.oostburg@gmail.com

Telefoon: JOTA 0117-308154 of via Annemieke Dingemans (coördinator) 06– 305 17190

Deze bijeenkomst is bedoeld voor mensen, die in hun werk of privé te maken hebben met eenzaamheid. Het is een van de grootste problemen van de huidige tijd en komt voor in alle lagen van de bevolking en onder alle leeftijdsgroepen.

Alzheimer café

Op 2 oktober houdt de stichting DementieVriendelijk Sluis van 14.00 tot 16.00 uur een Alzheimercafé in JOTA,. Het thema is : “Mijn Kees-manager en ik”. Mensen die zelf, in hun omgeving, of als professional met deze ziekte te maken hebben, zijn van harte welkom.

“Kom Erbij” - workshop handverzorging

Een gezellige workshop over handverzorging voor de groep “Kom erbij” en andere belangstellenden. Er is plaats voor 15 deelnemers. donderdag 3 oktober om 10:30

Kosten: € 5 p.p. incl. materialen en consumpties

Graag aanmelden voor 2 oktober.

JOTA aan Tafel

13000102_153765291686060_1586135479960819465_n.jpg

Op donderdag 3 oktober om 18:00 kun je samen met andere gasten komen eten. Dat is gezond en gezellig. Er wordt gekookt met de seizoenen en zoveel mogelijk met biologische en fair trade producten. Voor € 7,50 bent u gast aan tafel bij dit 3-gangen menu

Voorgerecht: Pompoensoep

Hoofdgerecht: Falafel koekjes van kikkererwten met gebakken groeten en rijst met tzatziki

Nagerecht: Appel uit de oven

Graag aanmelden voor woensdag 2 oktober 12:00

Spellen Avond

spelmiddag.png

Een gezellige avond om samen minder bekende spellen te spelen en in contact te komen met anderen. vrijdag 4 oktober om 19:00

JOTA POP-UP: Activiteiten in Gemeente Sluis

IMG_5576.JPG

Inwoners van diverse kernen in de gemeente Sluis worden uitgenodigd om een kopje koffie of thee te komen drinken op ons kleine, gezellige, maar tijdelijke terras. Een plaats waar je welkom bent en kunt delen wat jou beweegt. Het golfkarretje met een opvallende banner van JOTA, staat steeds op een andere plaats waar, samen met mensen uit die kern iets bijzonders wordt gecreëerd. Iets waar u aan mee kunt doen of over in gesprek kunt raken.

Er zijn activiteiten in Oostburg, Waterlandkerkje, Breskens, IJzendijke, Schoondijke en Aardenburg. Hieronder worden alleen de activiteiten opgenomen waarvoor u zich moet aanmeldenFilmvertoning

joantje.jpg

“Joantje“ is een film waar veel mensen uit Zeeuws-Vlaanderen in mee hebben gespeeld. Een film vol herinneringen! Kom met ons mee genieten op donderdag 26 september om 16:00 in het Ledeltheater in Oostburg.

Kosten: € 5 p.p.

Graag reserveren bij Ledeltheater

High-Tea i.s.m Zorgboerderij “Juutsom”

Graag nodigen wij alle inwoners van Waterlandkerkje uit voor een High-Tea, voorbereid door kinderen van Zorgboerderij Juutsom. zaterdag 28 september om 11:00 in het Dorpshuis in Waterlandkerkje

Graag aanmelden voor 25 september

Het Danspaleis

danspaleis.jpg

Het Danspaleis is een ouderwets gezellig dansfeest voor ouderen en iedereen die van swingen houdt. De Platendraaier trekt oude krakers uit de koffer van de sterren van weleer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day. Van meezinger tot tranentrekker, van merengue tot Engelse wals en van polonaise tot rock-‘n-roll: met Het Danspaleis is het altijd bal.

Kom mee swingen maandag 30 september om 15:00 in de Hooge Platen te Breskens. Kosten: € 7,50 p.p. incl. 2 consumpties

Graag aanmelden voor 28 september


Wandeltocht door IJzendijke

Een onverwachte ontmoeting. Op dinsdag 1 oktober gaat wandelclub “Wind mee” uit Schoondijke een wandeling maken met de bewoners van woonzorglocatie Emmaus. Rolstoel geen bezwaar. Vertrek om 10.00 vanaf Emmaus in IJzendijke


Kunstzinnig Schoondijke

De inwoners van Schoondijke kunnen meedoen en elkaar ontmoeten tijdens de verhalen van Anita, bij de schilders workshop van Astrid en het breicafé van Schoondijke Actief. Neem zelf wat materialen mee en u kunt meteen meedoen.

woensdag 2 oktober van 9.30-12.00 in de Protestantse Kerk te Schoondijke


DidierDeVreeseZelzate.jpg

“Uit het cahier van Didier “ in Golfslag

Didier vertelt verhalen over ontmoetingen met gevangenen vanuit zijn eigen ervaring. Elk van die gedetineerden is een mens, een “mens met een beperking”, die ooit een misstap deed, maar die verder leeft, denkt, hoopt en alle menselijke gevoelens blijft koesteren. De verhalen worden omlijst met muziek en humor.

woensdag 2 oktober om 14:30 Doopsgezinde kerk, Het Lam Weststraat 37 in Aardenburg


Bustocht door West Zeeuws-Vlaanderen

charlotte's+pompoenen.jpg

Kom genieten van een bustocht door West Zeeuws-Vlaanderen. Om 12.00 starten wij met een lunch in JOTA, daarna vertrekken wij vanaf het Raadhuisplein met de bus (die rolstoel toegankelijk is) Na een mooie tocht stoppen wij bij Charlottes pompoenen voor een rondleiding met aansluitend koffie en wat lekkers. Rond 16:30 keren wij terug naar JOTA.

Vrijdag 4 oktober om 12:00, starten met lunch in JOTA.

Kosten: € 7,50 p.p. incl. lunch, rondrit alsook rondleiding met koffie en wat lekkers.

Graag aanmelden voor 28 september

De Lekkerste Tafel van West Zeeuws-Vlaanderen

Tijl_en_Bus.jpg

De Week van Samen wordt besloten met de Lekkerste Tafel van West Zeeuws-Vlaanderen. Die staat dan op het Raadhuisplein in Oostburg. We nodigen u uit om uw lekkerste gerecht te koken voor 8 personen en dat mee te nemen. Doet u mee? Opgave en spelregels volgt binnekort. Wilt u alleen maar mee-eten, ook goed. Kom samen eten, gerechten en verhalen delen en genieten van de muzikale inbreng van Tijl Damen.

zaterdag 5 oktober om 13:00 Raadhuisplein, Oostburg

Graag aanmelden voor 1 oktober

Spelregels de Lekkerste Tafel van West Zeeuws-Vlaanderen

De Kokers

Vind u het leuk om te koken? Dan heeft u vast ook wel een favoriet recept, iets dat u graag kookt als er gasten komen. Iets dat net even anders is, maar altijd waardering oogst. Stelt u zich eens voor, wat een heerlijkheden er te zien en te proeven zijn, als een hele groep mensen uit West Zeeuws-Vlaanderen hun lekkerste gerecht klaarmaken en dat op 5 oktober presenteren op het Raadhuisplein in Oostburg.

 

De Mee-eters

Het is niet de bedoeling dat iedereen die komt, ook iets meebrengt, want dan hebben we veel te veel eten. Er moeten ook mensen zijn, die alleen maar komen proeven. Dus voelt u zich niet bezwaard als u alleen maar nieuwsgierig bent, naar wat anderen hebben klaargemaakt, of als uzelf niet zo’n keukenprins(es) bent, maar wel houdt van gezellig samen eten.

 

Spelregels voor de Kokers:

1.    U moet aangeven, dat u meedoet. Dat kan via de website van JOTA,
www.jotaoostburg.nl. Onder het kopje “de Week van Samen”, kunt u het hele programma vinden, maar in de linker kolom kunt u ook meteen kiezen voor aanmelden. Dan komt u bij een invulformulier, waarin uw naam, emailadres en telefoonnummer worden gevraagd.

2.    U ontvangt een welkomstmail van uw contactpersoon, zodat u weet dat u op de lijst staat en dat u verder met deze persoon kan overleggen, mochten er nog vragen opkomen.

3.    Als uw gerecht op 5 oktober nog moet worden opgewarmd in de oven of op het gas, moet u dat laten weten aan uw contactpersoon, want daarover moeten dan afspraken gemaakt worden.

4.    Bij inlevering van het gerecht ontvangt u een onkostenvergoeding van €20,- .

5.    JOTA zorgt voor warmhoudtoestellen voor de gerechten en voor borden en bestek voor de deelnemers.

Heeft u vragen? Of wilt u een donatie doen voor de Week van Samen? Neem contact op met onze coördinator via annemieke@jotaoostburg.nl

Week van Samen word mede mogelijk gemaakt door:

jota logo.png
lionsclub.png
download.png
sluis.jpg