JOTA-journaal 2019-14

Terugblik

lionsclub week van samen.jpg

De Week van Samen is voorbij en is zijn veel nieuwe contacten gelegd. Door zoveel verschillende activiteiten te organiseren hebben we mensen ontmoet, die nog nooit van JOTA hadden gehoord. Dat is mooi, want mogelijk kan JOTA in de toekomst ook weer wat voor hen betekenen. De sponsoring van de Lionsclub maakte het mogelijk om dingen te organiseren, die anders voor JOTA onbetaalbaar zouden zijn, zoals het Danspaleis in de Hooge Platen en de bustocht door de streek. Investmobile stelde een golfkarretje beschikbaar, waarop duidelijk leesbaar was, dat JOTA bezig was met de Week van Samen. Met dat karretje konden we naar de verschillende activiteiten buiten JOTA. Met behulp van de sponsorbijdrage van Albert Heijn konden de gasten bij verschillende evenementen smullen van lekkere hapjes en drankjes. Wij kijken dankbaar en met plezier terug op een geslaagde week en als we luisteren naar de reacties van deelnemers aan de verschillende activiteiten moet er volgend jaar zeker weer een Week van Samen komen

Bezoek bij de conversatieles

taalles imker.jpg

Donderdagmiddag 3 oktober was imker Joke Risseeuw uit Schoondijke bij ons in de taalles. De les ervoor hadden we al aan de woordenschat rondom het thema Bijen gewerkt. We waren dus al een beetje voorbereid. Maar een echte imker horen vertellen is natuurlijk veel interessanter. 40jaar is Joke al bezig met deze hobby. Genoeg kennis dus om ons ruim een uur te boeien met haar verhaal. Aan de hand van de kalender vertelde ze wat een imker allemaal in een bepaalde periode van het jaar moet doen om een bijenvolk te houden. Hoe zit de bijenkast in elkaar? Hoe werkt zo’n bijenvolk samen? Hoe verkrijgen we de honing? We leerden veel nieuwe feitjes over honing. En natuurlijk werd er honing geproefd, die Joke zelf geslingerd had. Ze had ook een heleboel spullen meegebracht die een imker gebruikt. Zo werd haar verhaal nog duidelijker voor iedereen. Het werd vooral ook heel duidelijk hoe belangrijk bijen zijn voor de mensen. We hebben ze echt nodig. Een heel actueel thema de komende maand. Wat hebben we genoten en veel geleerd.

herfstmarkt.jpg

JOTA op de Herfstmarkt in woonzorgcentrum “de Stelle”

Op zaterdag 26 oktober 2019 wordt er in woonzorgcentrum Stelle te Oostburg een “Herfstmarkt” georganiseerd. Van 10:00 tot 17:00 uur is er van alles te beleven. Er zijn diverse optredens en er zijn kraampjes met hobbyisten en streekproducten. Ook JOTA staat er met een boekenkraam. U bent van harte welkom.

Goed idee

De directie van de St. Bavoschool in Oostburg verraste op de Dag van de Leerkracht op 5 oktober het voltallige personeel met een bon waarop zij gratis van een kop koffie met appeltaart kunnen komen genieten in JOTA. Wat een goed idee!

dinerbon.jpg

Dat geeft aanleiding om onze dinerbon nog eens onder de aandacht van onze lezers te brengen: als u iemand eens wilt verrassen met een heerlijk diner samen met u, of samen met de andere gasten bij JOTA-aan tafel, dan hebben wij daar een cadeaubon voor. Ze zijn te koop aan het buffet voor € 7,50 en daarvoor krijgt uw gast een gezond en lekker driegangendiner, gezellige tafelgesprekken en nieuwe contacten.

Hartelijk bedankt

rabo.jpg

Als lid van de Rabobank heeft u in grote getalen op JOTA gestemd bij de actie van Raboclubsupport. Dat zorgt ervoor dat JOTA € 516,15 tegemoet mag zien voor het bouwen van een schuurtje als tijdelijke opslag voor de kledingbank. Alle stemmers van harte bedankt!

Nieuwe samenwerkingspartners:

Ontmoeting van lotgenoten en hun omgeving

72985811_1390825177761131_1443838855248609280_n.jpg

Op 24 oktober komt Anita Bouma in JOTA spreken over "Kanker & zo". Een interactieve ochtend, waarbij veel ruimte is voor inbreng en ervaringen van de deelnemers. Een ochtend waarbij onder genot van koffie of thee lotgenotencontact mogelijk is voor mensen die kanker hebben (gehad). We hopen op een zinvolle uitwisseling van informatie en ervaringen. Je bent van harte welkom! Op de agenda staan nog twee bijeenkomsten nl. op 28 november en 23 januari om 10.00 bij JOTA. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk. Meer info: info@gewoonweerleven.nl.

Tablet Cafe

tabletcafe.jpg

Op woensdag 13 november om 14.30 u organiseert de organisatie WijKonnect uit Terneuzen een Tablet Café in JOTA. Op deze middag kunnen deelnemers kennismaken met de mogelijkheden van internet op het vlak van gezondheid, welzijn en zorg; beeldzorg. Een interessante middag met een inleiding en met praktisch uitproberen. De middag staat onder leiding van Mw. Sandra van Dierendonck. Deelname is gratis.

Agenda:

23 oktober en 6 november, 13.30 u breicafé

24 oktober, 10.00 u ontmoetingsbijeenkomst Kanker &zo

24 oktober, 15.30 Yammyammy kinderkookworkshop

26 oktober, 10.00-12.00 JOTA-reparatie

31 oktober, 18.00 u JOTA-aan tafel

4 oktober: 13.15 u JOTA-jong

4 november, 19.15 u mantelzorgbijeenkomst DementieVriendelijk Sluis

9 november, 11.00 u, pannenkoekenzaterdag

13 november, 14.30 u, tabletcafé Wijkonnect

13 november 16.30 u,Taizéviering

Naailes op woensdag 13.15-15.15 uur voor allochtone vrouwen

Conversatielessen Nederlands op donderdag 13.00-15.00 uur.

Heeft u vragen voor het sociaal spreekuur telefoonnummer 06-53307203

Elke woensdag en vrijdagmorgen van 10.00-12.00 u.ontmoetingsmoment Stichting DementieVriendelijk Sluis

Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door;

pkn.jpg
Logo-Fonds-Franciscus-002.jpg
sluis.jpg