JOURNAAL 2017-9

Het is zomer in JOTA! Dat is onder meer te merken aan het aantal bezoekers op het terras, dat inmiddels voorzien is van een parasol. Dagelijks stoppen er mensen om de schitterende plantenbakken langs het terras te fotograferen. In JOTA-trefpunt komen mensen uit allerlei streken. Aanvankelijk vragen zij zich af, of het ontmoetingscentrum ook voor hen bestemd is, maar na de hartelijke woorden van de gastvrouw of gastheer nemen zij graag plaats aan één van de tafeltjes. Het lezen van de menukaart en de indrukwekkende lijst van vrijwilligers aan de muur geven regelmatig aanleiding voor een praatje. Veel mensen waarderen het initiatief van een gastvrij huis, waar iedereen welkom is. Soms verzuchten bezoekers: “zoiets zouden ze bij ons ook moeten doen…….”

JOTA in de vakantie
De vakantieperiode nadert. Vanaf 17 juli hebben de basisscholen vakantie en zullen veel gezinnen met vakantie gaan. Maar die mogelijkheden zijn niet voor iedereen weggelegd. Daarom blijft JOTA- trefpunt gewoon open en kunt u van woensdag tot en met zaterdag om een lekker kopje koffie, thee of andere versnapering komen. En weet u, dat er bij dat kopje koffie of thee een koekje wordt gepresenteerd uit eigen keuken? Wekelijks wordt er een nieuwe voorraad gebakken. Dat geldt trouwens ook voor de cake. En voor de lunchgerechten is het aanbod weer uitgebreid. Naast de vermaarde zelfgemaakte soep en tosti’s, is er nu ook een aanbod van hartige taarten, die zowel warm als koud gegeten kunnen worden.

JOTA-aan tafel met korting
Wekelijks op donderdagavond is er JOTA-aan tafel. We gunnen het iedereen om eens gezellig en gezond samen te komen eten. Daarom stond er een kortingsbon in de Scheldexpress van afgelopen week. Deze is bedoeld om mensen die aarzelen over de drempel te helpen, want ook bij JOTA--aan tafel bent u de hele zomer door welkom. De menu’s zijn te vinden op onze website en in het kastje in de hal van JOTA. Aangezien we geen restaurant zijn, moet u zich wel uiterlijk woensdagavond opgeven voor de donderdag, zodat we voor voldoende maaltijden kunnen zorgen.

Toch ook vakantie
Niet alle activiteiten draaien door in de zomer. Bij de conversatielessen voor nieuwe Nederlanders en de naailes voor allochtone vrouwen, gaan we even stoppen. Dat duurt zolang de basisscholen vakantie hebben, dus vanaf 28 augustus staan de vrijwilligers weer klaar:
Elke woensdagmiddag 13.15-15.15 u, naailes voor allochtone vrouwen. Onder de les wordt veel gebabbeld en uitgelegd, zodat de dames naast naaien ook het Nederlands beter leren.
Elke donderdagmiddag van 13.00-15.00 uur conversatielessen Nederlands. Deze lessen zijn bedoeld om nieuwe Nederlanders te helpen met die lastige taal en de uitspraak te oefenen.
Ook het Mama-café en de Taizévieringen pauzeren even en gaan in september weer beginnen

VAN ONZE JEUGDWERKER
Open-Air filmavonden!
Altijd al eens naar een bioscoop in de buitenlucht willen gaan???
Dan is er goed nieuws want dat kan deze zomervakantie........op donderdag 20 juli, 10 en 17 augustus organiseren wij voor de jongeren Open-Air filmavonden.
Vanaf 19.00 uur tot ongeveer 20.30 uur zal er een film gedraaid worden voor de jongeren tot 12 jaar, vanaf 21.00 uur is er een film voor de oudere jeugd.
Deze geweldige, leuke en gezellige filmavonden vinden plaats op het Raadhuisplein voor JOTA!
Wij vragen €1,50 voor deze avond, hiervoor krijgen de jongeren ten eerste een hele leuke film, een glas frisdrank en wat hoort er bij een film??.........juist POPCORN!!!.
Er kan op deze avonden eventueel nog extra frisdrank, mars of snicker gekocht worden binnen bij JOTA voor € 0,50 cent, ook zijn er ijsjes te koop! Kortom dit worden hele gezellige avonden en we hopen veel jongeren te zien, dus geef het door aan alle jongeren die je kent!
Wij hopen op 3 mooie zonnige avonden!
Tot dan!
Roeli, Jongerenwerker JOTA-JONG en Evert, Stadsraad Oostburg.

En na de vakantie
Momenteel worden volop plannen gesmeed voor activiteiten in het najaar. Voor alle leeftijdsgroepen is er iets te doen. Dat begint al meteen in september. Dan staan op de (inter)nationale kalender: de dag voor de vrede, de week tegen de eenzaamheid en burendag; allemaal thema’s die passen bij de doelstellingen van JOTA.