JOTA-JOURNAAL17

Kerstworkshops op ‘t Zwincollege

De klassen 1 en 2 van ’t Zwin kunnen op vrijdag 21 december deelnemen aan verschillende workshops. Roeli, onze jongerenwerker, geeft een workshop kerst make up, maar pas nadat ze de jongeren doordrongen heeft van het feit, dat een goede huidverzorging de basis vormt. De kennis en ervaring op dat gebied, die ze meebrengt vanuit haar vorige baan helpen nu om contact te leggen met jongeren.

Kerstfeest in JOTA

Tweede kerstdag, 26 december, is JOTA open voor mensen, die graag samen kerstfeest willen vieren. Er is weer een team gevormd, dat met plezier de gasten ontvangt vanaf 15.00 uur. Anderen gaan hun best doen om een heerlijk kerstdiner te bereiden.

Het thema dit jaar is: “Volg de sterren”. De 50 plaatsen aan het kerstdiner waren zonder veel reclame te maken in 14 dagen bezet. Er blijkt dus wel degelijk behoefte aan dit initiatief. Graag vermelden we hier, dat er dit jaar enkele sponsors zijn gevonden: zo doneert AH Oostburg alle ingrediënten voor het hoofdgerecht en kregen we korting op de markt bij de firma’s Gijzels (voorgerecht) en De Winter (soep en nagerecht)

Oudjaar en oliebollen

Dit jaar valt Oudjaar op maandag. Dan is JOTA gesloten. Daarom bakken we oliebollen en appelbeignets op zaterdag 29 december. Vanaf 10.00 uur kunt u ze komen proeven en/of ophalen, als u ze besteld hebt.

Op vrijdag 21/12 ligt de bestellijst klaar in JOTA. Ze kosten evenals vorig jaar € 0,75 per stuk en 4 voor € 3,00.

JOTA-reparatie, 29 december

Als u toch om oliebollen of appelbeignets komt, kunt u ook meteen uw kapotte lampje, strijkijzer of stofzuiger meebrengen. Of uw tablet die kuren heeft. Het team van JOTA- reparatie zit namelijk vanaf 10.00 uur klaar om u te helpen. U kunt dan ook een maatschappelijke stagiaire van ’t Zwincollege ontmoeten, die gekozen heeft voor techniek en graag wat uitdagingen aangaat.

Kerstvakantie, tijd voor een spelletje

In deze bijzondere dagen rond Kerst lijkt de tijd iets minder snel te gaan, maken mensen meer tijd voor elkaar. Er wordt eens vaker een gezelschapsspel gespeeld. En wist u dat gezelschapsspellen weer helemaal ín zijn. Jaarlijks worden er verschillende spellenbeurzen georganiseerd o.a. in Antwerpen, die veel duizenden bezoekers trekken, waar nieuwe spellen worden geïntroduceerd. Dat past bij de visie van JOTA, waar het gaat om het bevorderen van ontmoeting tussen mensen. Vandaar dat we op 3 januari, nog in de kerstvakantie, een spellenmiddag aanbieden, voor jong en oud.

Deze duurt van 13.00-16.00 uur. Om het helemaal aantrekkelijk te maken, kunt u vanaf 12.00 uur deelnemen aan een pannenkoekenmaaltijd. Dat is een buitenkansje voor grootouders, die nog een leuke activiteit zoeken om met hun kleinkinderen te ondernemen. Graag even vooraf opgeven. Per deelnemer betaalt u € 2,50 voor deze middag (pannenkoek, een consumptie en de spelletjesmiddag). Als u alleen een pannenkoek komt eten, betaalt u het gewone tarief van € 1,50 p stuk.

Veelkleurige proeverij 26 januari, Irak

“Elke keer is het weer zooooo gezellig bij het eten”, noteerde ik uit de mond van een regelmatige deelnemer, bij het aankondigen van de eerstvolgende Veelkleurige proeverij.
Op 26 januari 2019 houden we weer zo’n maaltijd; dit keer zetten we Irak in de schijnwerpers. Het is de bedoeling om met de Irakese mensen, die in West Zeeuws-Vlaanderen wonen, een menu samen te stellen en te koken. Bij de maaltijd, die om 18.00 uur begint, is iedereen welkom. Hierdoor bieden we aan mensen van andere nationaliteiten de mogelijkheid om iets te laten zien en te laten proeven van hun cultuur aan Nederlanders, maar ook om er samen een leuk feest van te maken, Het is mogelijk, dat er ook muziek gemaakt wordt, of foto’s getoond worden, of misschien traditionele kleding. Voor de maaltijd, die € 5,- per persoon kost, moet u zich voor 20 januari opgeven via een lijst, die in JOTA ligt. Kinderen eten gratis mee.