JOTA-Journaal 2020-07

briefhoofd (1).jpg

Beste lezers

“Normaal” De regering spreekt over het “nieuwe normaal”, waar we aan zullen moeten wennen. Maar het is allesbehalve normaal, dat we elkaar alleen op 1,5 meter kunnen ontmoeten. Toch moeten we er voorlopig samen het beste van maken. JOTA heeft nu een maand geëxperimenteerd met beperkte openingstijden en dat hebben we vanaf 1 juli losgelaten. U bent welkom zoals Normaal: van woensdag tot en met zaterdag van 10.00-16.00 uur, zowel op het terras als binnen. We ontvangen u graag voor een praatje, tijdens een kopje koffie of iets anders. WELKOM!

Door de coronacrisis hebben we wel ervaren hoe belangrijk het is, om er voor elkaar te zijn, om aandacht te besteden aan mensen, die dat nodig hebben. Dat is één van de belangrijkste drijfveren van JOTA. Als u ontdekt hebt, dat u talent hebt op dat gebied, als het voor uzelf belangrijk is, om iets voor anderen te betekenen, zeg dan: JA IK WORD VRIJWILLIGER.

Ons team is dringend op zoek naar nieuwe mensen voor JOTA-trefpunt. Bij JOTA-trefpunt ontvangen we mensen, die iets komen drinken en/of eten en maken, indien gewenst, een praatje. We verwachten van u, dat u minimaal één dagdeel per 14 dagen beschikbaar bent. Ook mensen die in het arbeidsproces zitten, kunnen op deze wijze een bijdrage leveren om de samenleving een mensvriendelijk gezicht te geven. En u krijgt er ook veel voor terug; zoals de waardering van onze gasten en de warme spirit van ons vrijwilligersteam. Neem contact op via jota.oostburg@gmail.com of telefonisch op openingsdagen 0117-308154. Tijdens een introductiebijeenkomst vertellen we u graag over de achtergronden, de doelstelling en de mogelijkheden van het werken in JOTA. Daarna kunt u tijdens een inwerkperiode ontdekken of dit werk echt bij u past.

Inzameling boeken en kleding

Boeken

Tijdens de lockdown is onze boekenkar vernieuwd en aangepast, maar er zijn natuurlijk geen boeken verkocht. Ook zijn en worden er geen rommelmarkten gehouden. Daardoor zit de voorraadkast nog tjokvol en kunnen we voorlopig geen boeken aannemen.

Kleding is daarentegen zeer welkom. Nu we dit voorjaar speciaal een schuurtje hebben gebouwd om tweedehands kleding voor de kledingbank in te zamelen, kunnen we er geen genoeg van krijgen. Zodra het schuurtje vol is, komt de kledingbank het weer leeghalen. Momenteel zijn er veel mensen, die niet of met moeite rond kunnen komen. Dan helpt kleding via de kledingbank om het toch een beetje vol te kunnen houden.

Pannenkoekenzaterdag

Op de tweede zaterdag van de maand, dus op zaterdag 11 juli, gaan we weer pannenkoeken bakken en verkopen. Vanaf 11.00 uur worden ze vers voor u gebakken; om ter plaatse op te eten, of om mee te nemen. Komt u gezellig mee-eten?

Oproep voor jongere vrijwilligers:

Niet alleen bij JOTA-trefpunt, ook bij het team uitdeelpunt voedselpakketten in JOTA is dringend behoefte aan jongere mensen. De coronacrisis heeft laten zien, dat leeftijd een grote rol speelt bij de uitvoering van dit vrijwilligerswerk. Men is op zoek naar iemand, die goed kan tillen voor het lossen van de kratten en dozen met levensmiddelen, maar die ook bereid en bekwaam is om de coördinatie af en toe op zich te nemen. Informatie en aanmelden bij Sjaan de Jonge, 06- 45061659.. Het uitdelen vindt plaats op de vroege vrijdagochtend. Meestal is het werk om 10.00 uur al klaar.

JOTA-jong beschildert scheidingswand in JOTA

De kinderen van JOTA-jong werden duidelijk gehinderd door de 1,5 m samenleving. Nu moesten zij met lange kwasten schilderen en dat viel niet mee. Dat was natuurlijk een grapje, maar zo konden we wel met hen praten over wat de coronacrisis voor hen betekent. Het resultaat van het schilderwerk is nog steeds te bewonderen, want zij maakten een afscheiding van karton, die in JOTA gebruikt wordt om de bezoekers niet met elkaar in contact te brengen. 4 Zo zijn we steeds op zoek naar mogelijkheden, waardoor groepen iets voor elkaar kunnen betekenen.

JOTA-jong in de vakantie

Nu veel mensen thuisblijven deze zomer, heeft onze jongerenwerker besloten om ook in de vakantie enkele activiteiten aan te bieden, iets voor kinderen, maar ok iets voor het hele gezin. Bent u geïnteresseerd? Houd dan de facebookpagina van JOTA-jong en de website in de gaten.

Ontmoetingsmoment DementieVriendelijk Sluis

Elke vrijdag van 11.00-12.30 u is er in JOTA een ontmoetings-moment van de Stichting DementieVriendelijk Sluis. U bent welkom om te praten met deskundigen over de consequenties van de ziekte voor uzelf of uw naasten. Ook kunt u boeken- en materialen lenen.