JOTA-Journaal 2020-08

briefhoofd (1).jpg

Beste lezers

Aanstaande zaterdag: Pannenkoekenzaterdag

Op 8 augustus gaan we pannenkoeken bakken en serveren. Vanaf 11.00 uur staan ze vers voor u klaar, om ter plaatse op te eten, of om mee te nemen. Komt u gezellig mee-eten?

Na de vakantie

Eind augustus worden de activiteiten van JOTA van voor de lock down in principe hervat, natuurlijk met inachtneming van de maatregelen, die afgekondigd zijn door het RIVM.

Breicafé

De dames van het breicafé zijn vanaf 26 augustus weer welkom en dan steeds om de 14 dagen. Ook nieuwe mensen kunnen meedoen. U kunt allerlei soorten handwerken meebrengen, dus ook haakwerk of borduurwerk. Gezellig, als u komt!

Taalles

Voor mensen, die graag willen oefenen met de Nederlandse taal beginnen de wekelijkse taallessen na de vakantie weer op 26 augustus. U moet zich wel even aanmelden bij JOTA i.v.m. de beschikbare ruimte.

Op 29 augustus is er JOTA-reparatie. Vanaf dan verwachten de vrijwilligers u elke laatste zaterdag van de maand, van 10.00-12.00 uur met kapotte spullen. Daaronder vallen kapotte elektrische apparaten, kledingreparaties, fietsreparaties, computerproblemen, enz. Allemaal om te voorkomen, dat spullen te vroeg op de afvalberg belanden.

Op 3 september bent u welkom bij JOTA-aan tafel voor een heerlijke 3-gangen maaltijd. De kookploeg wil graag weer aan het werk gaan en van verschillende vaste gasten hebben we gehoord, dat zij de gezamenlijke maaltijden enorm gemist hebben. Zoals gebruikelijk moet u zich vóór woensdag 12.00 uur opgeven als u de volgende dag mee wilt eten. De maaltijden kosten nog steeds € 7,50. Het aantal plaatsen is beperkt, omdat we ruimte om ons heen moeten houden. Dus meldt u zich snel aan?

Her-gebruik

De naailessen worden na de vakantie niet hervat. Daarvoor in de plaats gaan we een nieuwe activiteit aanbieden, die helemaal past in het concept van JOTA: van oude kleding nieuwe producten maken. Bijvoorbeeld: oude jeans verwerken tot een tas, of van oude t-shirts breigaren maken of een vloerkleedje. Heeft u/ heb je belangstelling, laat het ons weten, via jota.oostburg@gmail.com of geef uw naam en telefoonnummer door tijdens openingstijden van JOTA. Door de ideeën en krachten te bundelen, komen er vast heel creatieve producten tot stand. In overleg met de deelnemers wordt een geschikt dagdeel bepaald voor deze activiteit.

Eerste lustrum nadert

Op 16 september viert JOTA haar eerste lustrum. Die eerste vijf jaar zijn ongelooflijk snel voorbijgegaan. Met dankbaarheid stellen we vast dat JOTA voor veel mensen een belangrijke plek is geworden in Oostburg. Er is een werkgroepje gevormd, om plannen uit te werken. U hoort er zo spoedig mogelijk meer van.

Nieuwe vrijwilligers gezocht

Ons team is dringend op zoek naar nieuwe mensen voor JOTA-trefpunt. Bij JOTAtrefpunt ontvangen we mensen, die iets komen drinken en/of eten en maken, indien gewenst, een praatje. We verwachten van u, dat u minimaal één dagdeel per 14 dagen beschikbaar bent. Ook mensen die in het arbeidsproces zitten, kunnen op deze wijze een bijdrage leveren om de samenleving een mensvriendelijk gezicht te geven. En u krijgt er veel voor terug; zoals de waardering van onze gasten en de warme spirit van ons vrijwilligersteam. Neem contact op via jota.oostburg@gmail.com of telefonisch op openingsdagen 0117-308154. Tijdens een introductiebijeenkomst vertellen we u graag over de achtergronden, de doelstelling en de mogelijkheden van het werken in JOTA. Daarna kunt u tijdens een inwerkperiode ontdekken of dit werk echt bij u past.

Afscheid van een oud-vrijwilliger van JOTA

Anne Marie Ploegaert was vrijwilliger in JOTA vanaf het begin in 2015. Zij genoot van het werk en van de contacten met onze gasten. Geboren en getogen in West ZeeuwsVlaanderen kende zij heel veel mensen, wat het gemakkelijker maakt om een gesprekje aan te knopen. Ondanks diverse fysieke problemen wilde Anne Marie zich graag inzetten voor anderen. Bij ziekte van een collega of als het anders nodig was, stond zij altijd klaar om een extra dienst te draaien. 4 Toen het lichamelijk echt niet meer kon, heeft zij in de zomer van 2019 het werk definitief neer moeten leggen, met pijn in het hart. Sinsdien kwam ze geregeld als gast naar JOTA. Op 28 juli 2020 overleed zij. Wij gedenken Anne Marie met dankbaarheid, respect en waardering. Het bestuur Er staat een gedenktafeltje in JOTA, waar mensen gelegenheid hebben om een gedachte of herinnering aan Anne Marie achter te laten, die later aan de familie overhandigd zullen worden.

JOTA-jong gaat een groot bouwwerk maken in de vakantie

Al twee vrijdagen zijn er kinderen naar JOTA gekomen voor leuke binnen- en buitenactiviteiten tijdens de vakantie. Op vrijdag 21 augustus is er nog zo’n extra JOTA-jong vrijdag. Van 14.30-17.00 uur worden er grote bouwwerken van karton gemaakt. Met de fantasie van kinderen kan dat niet mislukken. Meld uw (klein)kind aan bij Roelie, via roeli@jota-jong.nl of 06-229557270.

Ontmoetingsmoment DementieVriendelijk Sluis

Elke vrijdag van 10.00-12.00 u is er in JOTA een ontmoetings-moment van de Stichting DementieVriendelijk Sluis. U bent welkom om te praten met deskundigen over de consequenties van de ziekte voor uzelf of uw naasten. Ook kunt u boeken- en materialen lenen.

Inzameling boeken en kleding in JOTA

Boeken, kunnen we voorlopig niet aannemen. De voorraadkast zit tjokvol. Kleding is daarentegen zeer welkom.